ДО УВАГИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 12.01.2022 16:48
Кількість переглядів: 190

ДО УВАГИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Фото без опису

З 01.01.2022 здійснюється перерахунок пенсій учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та осіб, які приймали участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків.

Відповідно до статті 57 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» для обчислення пенсії по інвалідності відповідно до статті 54 цього Закону особам із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, особам, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю, а також пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа, за бажанням особи, яка звернулася за пенсією, заробітна плата (дохід) визначається виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Порядок визначення заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії по інвалідності, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року встановлюється Кабінетом Міністрів України”.

Урядом 09.12.2021 прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 09.12.2021 № 1307 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1210 і від 26 вересня 2012 р. № 886», яка набирає чинності з 01.01.2022. Відповідно до цієї постанови з 01.01.2022 перераховуються пенсії:

– по інвалідності учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, стосовно яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою;

– по інвалідності осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, внаслідок чого стали особами з інвалідністю, пенсії по інвалідності;

– у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи з числа вищезазначених осіб.

 

Начальник відділу обслуговування

громадян №19 (сервісний центр) Валентина БУЛГАКОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь