ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ адміністратора відділу- Центру надання адміністративних послуг Печенізької селищної ради 

Дата: 23.02.2022 15:06
Кількість переглядів: 329

1. Загальні положення

1.1 Адміністратор відділу - Центру надання адміністративних послуг Печенізької селищної ради  (далі – адміністратор ЦНАП) є посадовою особою органу місцевого самоврядування, на яку покладено виконання завдань згідно з положенням про Центр надання адміністративних послуг Печенізької селищної ради.

1.2 Адміністратор у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про адміністративні послуги», КЗпП України, законодавством з питань запобігання та протидії корупції, Законами України «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних», «Про інформацію», іншими законодавчими та нормативно-правовими актами України, рішеннями обласної ради, розпорядженнями голови   обласної державної  адміністрації;  Статутом територіальної громади, Положенням про Центр надання адміністративних послуг Печенізької селищної ради, Регламентом роботи Центру надання адміністративних послуг, розпорядженнями селищного голови, рішеннями селищної ради та виконавчого комітету, інструкцією з діловодства Печенізької селищної ради, правилами охорони праці та протипожежної безпеки, основами  психології, правилами внутрішнього трудового розпорядку.

         1.3 Адміністратор повинен знати основи державного управління та права, правила ділового етикету, правила та норми охорони праці та протипожежного захисту, основні принципи роботи на комп’ютері та відповідні програмні засоби, ділову мову, володіти державною мовою.

1.4 Адміністратор призначається на посаду селищним  головою на конкурсній основі (крім випадків, передбачених законодавством). Припинення виконання посадових обов’язків здійснюється згідно з діючим законодавством України.

1.5 Адміністратор безпосередньо підпорядковується начальнику ЦНАП Печенізької селищної ради.

         1.6 Адміністратор має іменну (номерну) печатку (штамп) із зазначенням його прізвища, імені, по батькові та найменуванням центру.

2. Кваліфікаційні вимоги

         2.1 Адміністратор повинен мати повну вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, володіти основними навичками роботи на комп’ютері, досконало володіти державною мовою.

         2.2 Стаж служби в органах місцевого самоврядування та державної служби не менше 1 року або стаж роботи в інших сферах управління не менше 3 років.

3. Завдання, обов’язки та повноваження

3.1 Адміністратор організовує надання адміністративних послуг у відповідності до ст.9 Закону України «Про адміністративні послуги» шляхом взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.

         3.2 Адміністратор надає суб’єктам звернень вичерпну інформацію та консультації щодо вимог та порядку надання адміністративних послуг та роботи відділу - Центру надання адміністративних послуг Печенізької селищної ради.

 3.3 Основними завданнями адміністратора є:

3.3.1 прийняття від суб'єктів звернень документів, необхідних для надання адміністративних послуг, здійснення їх реєстрації та подання документів (їх копій) відповідним суб'єктам надання адміністративних послуг не пізніше наступного робочого дня після їх отримання;

         3.3.2 видача або забезпечення надсилання через засоби поштового зв'язку суб'єктам звернень результатів надання адміністративних послуг (у тому числі рішення про відмову в задоволенні заяви суб'єкта звернення), повідомлення щодо можливості отримання адміністративних послуг, оформлених суб'єктами надання адміністративних послуг;

         3.3.3 організаційне забезпечення надання адміністративних послуг суб'єктами їх надання;

         3.3.4 здійснення контролю за додержанням суб'єктами надання адміністративних послуг термінів розгляду справ та прийняття рішень;

         3.3.5 забезпечує захист персональних даних;

3.3.6 адміністратор здійснює складення протоколів про адміністративні правопорушення у випадках, передбачених законом, та готує проекти рішень виконавчого комітету про накладення адміністративного стягнення;

         3.3.7 адміністратор має доступ на часткову обробку персональних даних у Єдиному державному  реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, приймає заяви-анкети для внесення інформації до реєстрів та здійснює видачу  відповідних витягів та довідок;

3.3.8 адміністратор здійснює надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин,  містобудування та архітектури,  паспортних послуг, з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з питань пожежної безпеки, у сфері соціального захисту населення, власних послуг селищної ради;

         3.3.9 адміністратор готує проекти інформаційно-аналітичних матеріалів пов’язаних з наданням адміністративних послуг;

3.3.10 адміністратор забезпечує якісне та своєчасне виконання доручень начальника ЦНАП Печенізької селищної ради.

4. Права

4.1 Адміністратор за дорученням начальника ЦНАП Печенізької селищної ради представляє інтереси відділу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування з питань надання адміністративних послуг.

4.2 Адміністратор безоплатно одержує від суб'єктів надання адміністративних послуг, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, документи та інформацію, пов'язані з наданням таких послуг, у встановленому законом порядку.

4.3 Адміністратор погоджує документи (рішення) в інших органах державної влади та органах місцевого самоврядування, отримує їх висновки з метою надання адміністративної послуги без залучення суб'єкта звернення.

         4.4 Адміністратор інформує начальника ЦНАП Печенізької селищної ради та керівників суб’єктів надання адміністративних послуг про порушення термінів розгляду заяв щодо надання адміністративної послуги, вимагає вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

4.5 Адміністратор посвідчує власним підписом та печаткою (штампом) копії (фотокопії) документів і виписок із них, витягів із реєстрів та баз даних, які необхідні для надання адміністративної послуги.

4.6 Адміністратор порушує клопотання перед начальником ЦНАП щодо вжиття заходів з метою забезпечення ефективної роботи Центру надання адміністративних послуг.

         4.7 Адміністратор вносить на розгляд начальника ЦНАП Печенізької селищної ради пропозиції щодо визначення досягнень та усунення недоліків своєї діяльності.

5. Відповідальність

5.1 Несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов'язків, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов'язаних з прийняттям на державну службу та її проходженням, розголошення персональних даних, які йому було довірено або які стали відомі у зв'язку з виконанням посадових обов'язків, недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, інструкції з охорони праці та протипожежної безпеки.

         5.2 Несе відповідальність за неналежне зберігання печатки та незаконне її використання у межах чинного законодавства України.

         5.3 Відповідає за роботу з контрольними документами відповідно до резолюції начальника центру надання адміністративних послуг.

5.4 Забезпечує ведення розділу/рубрики офіційного веб-сайту Печенізької селищної ради, що містить інформацію необхідну для отримання адміністративних послуг.

5.5 Адміністратор несе дисциплінарну, цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законом, за порушення вимог законодавства у сфері надання адміністративних послуг.

5.6 Шкода, заподіяна фізичним або юридичним особам адміністратором внаслідок його неправомірних діянь, відшкодовується у встановленому законом порядку.

 

 

6. Взаємовідносини (зв’язки) за професією, посадою

 6.1 Адміністратор за згодою начальника ЦНАП Печенізької селищної ради долучає в установленому порядку до роботи спеціалістів, необхідних для виконання поставленого завдання.

 

Начальник відділу - ЦНАПу

Печенізької селищної ради                                                                  Н. Швець

 

З посадовою інструкцією ознайомлений,

копію посадової інструкції отримав:                                               В. Сіргієнко

 

21 січня 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь