Міністерство соціальної політики України інформує!

Дата: 12.01.2023 11:21
Кількість переглядів: 108

Нагадуємо, що при народженні дитини кожна сімʼя має право на одноразову допомогу ,,пакунок малюка” у натуральній або грошовій формі.

❓ Що таке отримання “пакунку малюка” в натуральній формі


Одноразова натуральна допомога ,,пакунок малюка” видається закладом охорони здоров’я при народженні дитини. У разі відсутності ,,пакунка малюка” в закладі охорони здоров’я, або народження дитини за межами України чи на тимчасово окупованій території України, або народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я видається відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання / перебування отримувача.

❗ У разі неотримання ,,пакунку малюка” у закладі охорони здоров’я, заява на його отримання подається отримувачем не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини, а у разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я – протягом року з дня народження дитини.

👉 Також інформуємо вас, що є можливість отримати грошову компенсацію замість "пакунку малюка".

Для призначення грошової компенсації під час надання послуги ,,єМалятко” отримувач надає необхідні для отримання такої компенсації відомості із зазначенням бажання отримати грошову компенсацію, повідомляє про відмову матері / батька, інших родичів, усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів дитини від отримання одноразової натуральної допомоги ,,пакунок малюка” та зазначає спеціальний рахунок.

ℹ Детальніше про необхідні документи для отримання даного виду допомоги читайте за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/22513.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь