Печенізька громада звільняється від російських і комуністичних топонімів

Дата: 21.02.2023 11:10
Кількість переглядів: 154

Фото без опису20 лютого топонімічна комісія виконавчого комітету Печенізької селищної ради провела своє перше в цьому році засідання. В складі комісії працюють старости громади, інші фахівці Печенізької селищної ради. Співпрацюємо з краєзнавцями та працівниками культури. ✔На порядку денному - робота над декомунізацією та деросієфікацією об’єктів топоніміки смт Печеніги та сіл Печенізької громади.

Процес звільнення території Печеніжчини від російських і радянських топонімів здійснюється на виконання вимог законодавства України, в тому числі, Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Відповідно до законодавства перейменування здійснюються поетапно. Це дасть можливість опрацювати усі пропозиції. Наразі комісія працює над формуванням списку топонімів, що підлягають перейменуванню, та напрацьованих нових назв до них. Попередньо до такого списку увійдуть 27 вулиць, провулків, тупиків та населений пункт Першотравневе, назви яких пов’язані з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперським та радянським минулим. Найближчим часом цей список буде оприлюднено на офіційному вебсайті Печенізької ради та на сторінці селищної ради в соціальній мережі Фейсбук. Після цього відбудеться громадське обговорення із внесенням пропозицій від жителів. Потрібно ретельно підібрати назви, які носитимуть вулиці, – десь це будуть історичні, десь нові. Обов’язково увічнимо пам’ять героїв - Захисників України.

✔Детальна інформація, напрацювання та пропозиції топонімічної комісії будуть опубліковані найближчим часом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь