УВАГА! ІНФОРМУЄ ДЕРЖАВНА ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ!

Дата: 31.03.2023 12:30
Кількість переглядів: 102

Фото без описуПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ!

У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди підвищується пожежна небезпека в природних екосистемах.

З метою недопущення пожеж, збереження об’єктів рослинного та тваринного світу Державною екологічною Інспекцією у Харківській області (далі-Інспекція) у засобах масової інформації та відкритих джерелах здійснюється профілактично-роз’яснювальна робота щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства у пожежонебезпечний період 2023 року.

Пам’ятайте, що спалювання сухої трави в першу чергу, завдає значного збитку навколишньому середовищу та державі - може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж та лісові насадження. Пожежі становлять серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не створюйте проблем собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки, адже неконтрольоване горіння може викликати перекидання вогню на житлові масиви, лісові насадження та чагарники.

Якщо Ви помітили займання сухої трави, чагарників, очерету, лісових насаджень або сміттєзвалищ, негайно телефонуйте «101».

У випадку встановлення порушень пожежної безпеки та природоохоронного законодавства, за наявності осіб, які вчинили або допустили правопорушення, негайно проінформуйте Інспекцію, для своєчасного інспекційного реагування та притягнення порушників до відповідальності. При неможливості встановлення осіб, якими вчиняються незаконні дії, просимо звертатися до місцевих відділів поліції ГУНП в Харківській області для фіксації обставин та встановлення осіб.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Крім того, для тварин загоряння трави – вкрай небезпечно. До речі, саме для таких маленьких, як їжаки та зайчики, також лисенята, тому що вони зараз у норах. Коли починає горіти трава, вони згорають або задихаються від диму, який заходить всередину до них. Не встигають втекти. А масштаби сухої трави великі, то тікати немає куди й вони просто згорають заживо.

Кожен акт підпалу - це злочин проти природи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь