26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці.

Дата: 26.04.2023 14:03
Кількість переглядів: 127

Фото без описуАварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. Наслідки катастрофи ми відчуваємо й сьогодні. Чорнобиль показав, наскільки реальним може бути вбивство життя на планеті і як відповідально та самовіддано ми маємо його захищати.

На жаль, не всі засвоїли цей урок. За останній рік через злочинні дії російських окупантів в Україні ризик нової ядерної катастрофи був як ніколи високий. Під час російської окупації на ЧАЕС було дуже небезпечно, але, дякуючи нашим Збройним Силам України, 2 квітня 2022 року на ЧАЕС замайорів український прапор.

Дякуємо нашим ліквідаторам, що, не вагаючись, першими кинулись на боротьбу зі страшним і невидимим ворогом – радіацією, всім, хто, ризикуючи власним здоров’ям, працював в Чорнобильській зоні в ті трагічні дні.

Олександр Гусаров, начальник Печенізької селищної військової адміністрації та працівники трудових колективів покладанням квітів до пам’ятного знаку «Трагедія. Подвиг. Застереження» в Печенігах вшанували та схилили голови перед тими, хто ризикуючи своїм життям та здоров'ям, виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Вічна пам’ять героям, які заплатили своїм життям за безпечне майбутнє України і кого сьогодні уже немає серед нас.

Низький уклін всім, хто боровся зі страшною трагедією. Нехай Господь оберігає та дарує вам ще багато років щасливого життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь