На Харківщині виявили новий штам  COVID – 19

Дата: 28.04.2023 08:28
Кількість переглядів: 66

Фото без описуЗа даними ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», на Харківщині протягом останні місяці  відмічається зростання захворюваності на COVID-19. На зростання інтенсивності епідпроцесу вплинув початок циркуляції на території області нової лінії штаму ОmicronXBB.1.5, який викликав значні підйоми захворюваності у світ.

За результатами секвенувань, проведених референс-лабораторією з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», 22.03.2023 у мешканця Харкова підтверджено захворювання на COVID-19, яке викликано штамом Оmicron коронавірусу SARS-CoV-2, лінія XBB.1.5 (Кракен). До цього штаму в населення відсутній колективний імунітет, тому очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

Зростання питомої ваги позитивних результатів при дослідженнях на SARS-CoV-2 методом ПЛР також свідчить про початок нової «хвилі» підйому захворюваності.

Чугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області рекомендує дотримуватися правил безпеки та протиепідемічних заходів, а саме: маскового та дезінфекційного режимів, соціального дистанціювання в громадських місцях, респіраторної гігієни, своєчасно звертатися за медичною допомогою з початком хвороби. Підтвердження діагнозу дозволяє своєчасно розпочати необхідне лікування, уникнути тяжкого перебігу хвороби, зменшити ризик інфікування оточуючих.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь