Для отримання дороговартісної речі з ремонту іншою особою необхідна довіреність

Дата: 17.05.2023 10:21
Кількість переглядів: 75

Фото без описуДо системи безоплатної правової допомоги звернувся чоловік із питанням:

«Моя сестра віддала в ремонтний центр гроскутер на діагностику поломки. Але зараз вона виїхала з Харкова. Чек за надання послуги є. З дня подачі вже пройшло півтора місяця. Вони так нічого і не зробили, і мені гіроскутер не віддають. Чи може вона написати «від руки» звернення/заяву на моє ім’я та відправити фото, щоб на цій підставі мені його віддали.»

Юристи системи безоплатної правової допомоги надали роз’яснення:

«Якщо власник ремонтного центру згоден віддати Вам гіроскутер за письмовою заявою Вашої сестри направленою в електронному вигляді засобами  комунікації, то так- це можна зробити.

Проте, власник ремонтного центру вправі вимагати від Вас, крім  надання чеку, надання Вами нотаріально посвідченої довіреності, в якій Ваша сестра довіряє Вам отримати з ремонту гіроскутер.

Оскільки відповідно частини другої статті 245 Цивільного кодексу України довіреність, що видається у порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню.

Відповідно частини третьої цієї ж статті довіреність військовослужбовця або іншої особи, яка перебуває на лікуванні у госпіталі, санаторії та іншому військово-лікувальному закладі, може бути посвідчена начальником цього закладу, його заступником з медичної частини, старшим або черговим лікарем.

Довіреність військовослужбовця, а в пунктах дислокації військової частини, з'єднання, установи, військово-навчального закладу, де немає нотаріуса чи органу, що вчиняє нотаріальні дії, також довіреність працівника, члена його сім'ї і члена сім'ї військовослужбовця може бути посвідчена командиром (начальником) цих частини, з'єднання, установи або закладу.

Довіреність особи, яка тримається в установі виконання покарань чи слідчому ізоляторі, може бути посвідчена начальником установи виконання покарань чи слідчого ізолятора.

Довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

Якщо Ваша сестра перебуває в Україні, то за оформленням довіреності, вона може звернутися до будь-якого нотаріуса на території України. За кордоном, довіреність можна оформити в консульській установі України в країні перебування особи, яка буде надавати довіреність.»

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся до Печенізького бюро правової допомоги Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, попередньо можна записатись на прийом по тел.. 0633552118.

 

Також, отримати безоплатну правову допомогу можна наступним чином

 

●Усну консультацію можна отримати у контактному центрі системи безоплатної правової допомоги: БПД: 0 800 213 103 (дзвінки у межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з Telegram: https://t.me/+380677213103

 

● Якщо потрібно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot

 

● Усі сервіси системи БПД: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

Печенізьке бюро правової допомоги

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь