Для отримання дороговартісної речі з ремонту іншою особою необхідна довіреність

Дата: 17.05.2023 10:21
Кількість переглядів: 114

Фото без описуДо системи безоплатної правової допомоги звернувся чоловік із питанням:

«Моя сестра віддала в ремонтний центр гроскутер на діагностику поломки. Але зараз вона виїхала з Харкова. Чек за надання послуги є. З дня подачі вже пройшло півтора місяця. Вони так нічого і не зробили, і мені гіроскутер не віддають. Чи може вона написати «від руки» звернення/заяву на моє ім’я та відправити фото, щоб на цій підставі мені його віддали.»

Юристи системи безоплатної правової допомоги надали роз’яснення:

«Якщо власник ремонтного центру згоден віддати Вам гіроскутер за письмовою заявою Вашої сестри направленою в електронному вигляді засобами  комунікації, то так- це можна зробити.

Проте, власник ремонтного центру вправі вимагати від Вас, крім  надання чеку, надання Вами нотаріально посвідченої довіреності, в якій Ваша сестра довіряє Вам отримати з ремонту гіроскутер.

Оскільки відповідно частини другої статті 245 Цивільного кодексу України довіреність, що видається у порядку передоручення, підлягає нотаріальному посвідченню.

Відповідно частини третьої цієї ж статті довіреність військовослужбовця або іншої особи, яка перебуває на лікуванні у госпіталі, санаторії та іншому військово-лікувальному закладі, може бути посвідчена начальником цього закладу, його заступником з медичної частини, старшим або черговим лікарем.

Довіреність військовослужбовця, а в пунктах дислокації військової частини, з'єднання, установи, військово-навчального закладу, де немає нотаріуса чи органу, що вчиняє нотаріальні дії, також довіреність працівника, члена його сім'ї і члена сім'ї військовослужбовця може бути посвідчена командиром (начальником) цих частини, з'єднання, установи або закладу.

Довіреність особи, яка тримається в установі виконання покарань чи слідчому ізоляторі, може бути посвідчена начальником установи виконання покарань чи слідчого ізолятора.

Довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

Якщо Ваша сестра перебуває в Україні, то за оформленням довіреності, вона може звернутися до будь-якого нотаріуса на території України. За кордоном, довіреність можна оформити в консульській установі України в країні перебування особи, яка буде надавати довіреність.»

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся до Печенізького бюро правової допомоги Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, попередньо можна записатись на прийом по тел.. 0633552118.

 

Також, отримати безоплатну правову допомогу можна наступним чином

 

●Усну консультацію можна отримати у контактному центрі системи безоплатної правової допомоги: БПД: 0 800 213 103 (дзвінки у межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з Telegram: https://t.me/+380677213103

 

● Якщо потрібно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot

 

● Усі сервіси системи БПД: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

Печенізьке бюро правової допомоги

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь