Проведено рейд щодо відвідування сімей та перевірки належних умов для виховання дітей

Дата: 02.06.2023 15:47
Кількість переглядів: 42

Фото без описуПроведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння нормалізації соціально - психологічного клімату в родинах.

2 червня 2023 року, начальником служби у справах дітей Печенізької селищної ради Лілією Мозговою, головним спеціалістом служби у справах дітей Аліною Челомбитько, фахівцем із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Людмилою Катречко проведено спільний профілактичний рейд на території громади, зокрема в с. Приморське. Мета - перевірка умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У ході проведення рейду здійснено відвідування сімей, які потребують додаткової уваги з боку соціальних служб та служби у справах дітей. За результатами рейдового заходу складено відповідні акти.

З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, недопущення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, зловживання алкогольними напоями, дотримання правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами, пошуків роботи та працевлаштування за місцем проживання. Деяких батьків запрошено до служби у справах дітей для індивідуальної бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь