31 травня Печенізьку громаду з робочим візитом відвідали Роман Семенуха - заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації та Сергій Чебишев - депутат Харківської обласної ради

Дата: 01.06.2023 09:24
Кількість переглядів: 57

Фото без описуНачальник Печенізької селищної віцськової адміністрації Олександр Гусаров ознайомив гостей з поточним станом справ у громаді, проблемними питаннями, вирішення яких потребує втручання керівників обласного рівня.

Відвідали декілька об'єктів критичної інфраструктури. Очільник громади частково показав обласним керівникам наслідки російського терору в смт Печеніги, зокрема вщент зруйновану будівлю центру дитячої та юнацької творчості, а також розповів про роботу селищної військової адміністрації по наданню допомоги для відновлення й ремонту пошкодженого окупантами житла, будівель соцсфери та виробництва.

Гості відвідали Печенізький ліцей ім.Г.Семирадського: спортивний зал, а також укриття, де наразі проводяться будівельні роботи й здійснюється облаштування відповідно до вимог ДБН і МОН. Спілкувалися щодо необхідності запуску навчального процесу з можливістю навчання за змішаною формою в наступному навчальному році. Говорили про головне - забезпечення безпечних умов перебування для всіх учасників навчального процесу. Над цим працюємо.

Олександр Гусаров ознайомив Романа Сергійовича та Сергія Станіславовича з роботою гуманітарного штабу та об'ємами гуманітарної допомоги, яку вже тривалий період регулярно передаємо жителям громади, завдяки пошуку партнерів і тісній співпраці з ними.

Під час особистого прийому громадян, проведеному заступником начальника Харківської ОВА, до Романа Семенухи звернулося декілька мешканців громади. Серед порушених питань - розмінування земель сільськогосподарського призначення, сплата податків сільськогосподарськими підприємствами, які знаходились в окупації та не мали можливості вести господарську діяльність, а також забезпеченість кадрами у зв'язку із воєнним станом. До обласного керівника також звернулися власники зруйнованого приватного домоволодіння з питання відновлення житла та жителі багатоповерхівок з проханням допомогти у ремонтові покрівель, пошкоджених внаслідок обстрілів.

Від імені жителів Печенізької громади начальник Печенізької СВА подякував гостям за увагу, співпрацю й підтримку з боку Харківської ОВА та обласної ради.

Спланували подальші спільні кроки з окремих питань безперебійної роботи критично важливих служб, допомоги цивільному населенню та інших важливих напрямків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь