31 травня Печенізьку громаду з робочим візитом відвідали Роман Семенуха - заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації та Сергій Чебишев - депутат Харківської обласної ради

Дата: 01.06.2023 09:24
Кількість переглядів: 43

Фото без описуНачальник Печенізької селищної віцськової адміністрації Олександр Гусаров ознайомив гостей з поточним станом справ у громаді, проблемними питаннями, вирішення яких потребує втручання керівників обласного рівня.

Відвідали декілька об'єктів критичної інфраструктури. Очільник громади частково показав обласним керівникам наслідки російського терору в смт Печеніги, зокрема вщент зруйновану будівлю центру дитячої та юнацької творчості, а також розповів про роботу селищної військової адміністрації по наданню допомоги для відновлення й ремонту пошкодженого окупантами житла, будівель соцсфери та виробництва.

Гості відвідали Печенізький ліцей ім.Г.Семирадського: спортивний зал, а також укриття, де наразі проводяться будівельні роботи й здійснюється облаштування відповідно до вимог ДБН і МОН. Спілкувалися щодо необхідності запуску навчального процесу з можливістю навчання за змішаною формою в наступному навчальному році. Говорили про головне - забезпечення безпечних умов перебування для всіх учасників навчального процесу. Над цим працюємо.

Олександр Гусаров ознайомив Романа Сергійовича та Сергія Станіславовича з роботою гуманітарного штабу та об'ємами гуманітарної допомоги, яку вже тривалий період регулярно передаємо жителям громади, завдяки пошуку партнерів і тісній співпраці з ними.

Під час особистого прийому громадян, проведеному заступником начальника Харківської ОВА, до Романа Семенухи звернулося декілька мешканців громади. Серед порушених питань - розмінування земель сільськогосподарського призначення, сплата податків сільськогосподарськими підприємствами, які знаходились в окупації та не мали можливості вести господарську діяльність, а також забезпеченість кадрами у зв'язку із воєнним станом. До обласного керівника також звернулися власники зруйнованого приватного домоволодіння з питання відновлення житла та жителі багатоповерхівок з проханням допомогти у ремонтові покрівель, пошкоджених внаслідок обстрілів.

Від імені жителів Печенізької громади начальник Печенізької СВА подякував гостям за увагу, співпрацю й підтримку з боку Харківської ОВА та обласної ради.

Спланували подальші спільні кроки з окремих питань безперебійної роботи критично важливих служб, допомоги цивільному населенню та інших важливих напрямків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь