Сьогодні відзначається Міжнародний день біженців

Дата: 20.06.2023 14:42
Кількість переглядів: 55

Фото без описуЩороку, 20 червня, відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

Вперше цей день відзначили 20 червня 2001 року, вшановуючи 50-ту річницю Конвенції 1951 року про статус біженців.
У 2001 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про статус біженців 1951 року та Протоколу щодо статусу біженців 1967 року і привела національне законодавство у відповідність до цих міжнародних актів.
Всесвітній день біженців, перш за все, є нагодою згадати про тих, хто був змушений покинути свої домівки, родину, роботу, друзів, своє звичне та налагоджене життя, тих, хто був змушений тікати зі своєї батьківщини та шукати притулок і захист в незнайомих, чужих країнах.

З початку повномасштабної агресії рф проти України понад 5 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки та поїхати за кордон.
Сповідуючи принципи, проголошені Конвенцією про статус біженців європейські країни прийняли громадян України та внесли зміни у національне законодавством своїх країн, щоб надати можливість біженцям з України реалізуватися у цей не легкий для них час.
Завдяки такому рішенню українці змогли отримати прихисток та різносторонню допомогу, що стало сигналом цілому світу, що Україна та її громадяни не залишені напризволяще.

Ми знаємо, що разом з міжнародними партнерами Україна обов’язково переможе і наші громадяни, які змушені були покинути свою рідну землю, обов’язково повернуться додому, у звільнену від агресора та окупанта країну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь