Звернення Олександра Гусарова - начальника Печенізької селищної військової адміністрації, з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2023 14:26
Кількість переглядів: 49

Фото без опису22 червня - день, коли країна згадує всіх українців, які постраждали від найбільшої катастрофи ХХ століття.

За різними оцінками в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення - близько 5 млн., 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ, майже 30 тисяч сіл. Наші предки гинули на фронті, вмирали від голоду, їх вивозили у Німеччину та росію. Але вони йшли на смерть з думкою про вільну та незалежну Україну.

Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас, вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто здобув перемогу в тій жахливій війні.

ХХІ століття. 2022-й рік.

Ми зрозуміли, як це прокинутись зранку і почути, що війна розпочалась.

Ми зрозуміли, як це боротись проти загарбника. І ми розуміємо, що немає більшої цінності, ніж життя. Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії росії, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір, країну, в якій не буде місця війні.

Вічна шана і вдячність усім українцям, які боролись за свободу.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь