ВАШУ ВУЛИЦЮ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ: ЧИ ПОТРІБНО ОНОВЛЮВАТИ ДОКУМЕНТИ І ЯК ЦЕ ВПЛИНЕ НА СУБСИДІЮ

Дата: 08.08.2023 14:27
Кількість переглядів: 402

Фото без описуВ Печенізькій селищній територіальній громаді у липні 2023 року перейменовано 27 вулиць, провулків, тупиків, які носили російські чи радянські назви.

 

Станом на 07 серпня 2023 всі нові топоніми Печенізької громади внесено до відповідних державних реєстрів та оновлено  Державним підприємством «Національні інформаційні системи».

_______________________________________

У жителів громади виникло багато питань з приводу того, чи потрібно міняти документи і чи не скасують субсидію, якщо вашу вулицю перейменували.

 

Коротка відповідь: ні.

 

ВІДПОВІДАЄМО НА ВАШІ ПИТАННЯ:

 

Що робити з місцем реєстрації («пропискою»), зазначеним у паспорті,  після перейменування вулиці?

  • Нова назва не є зміною місця проживання. Перереєстрація (зазначення нової назви вулиці) може відбуватися під час заміни паспорта, зміни прізвища тощо, тобто коли у особи виникає потреба.

Сучасний паспорт вже не передбачає штампу. У разі потреби в документі, що підтверджує зміну назви вулиці, можна звернутися до адміністратора ЦНАП із Заявою для отримання Витягу з реєстру про поточне місце проживання. Формування витягу займає 5 хвилин (час формування системою). Ця послуга надається безкоштовно.

Чи правда, що у зв’язку із перейменуваннями треба буде змінити документи про власність на нерухомість? Скільки це буде коштувати сил і грошей?

- Ні, неправда.

Законодавство України не передбачає кінцевих термінів зміни документів у цьому випадку. Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання. Тому всі необхідні зміни в документи можуть бути внесені тоді, коли це буде зручно їх власникові. Наприклад, коли людина захоче змінити місце проживання — переїхати на іншу вулицю або в інше село чи місто.

Документи власності на квартири, будинки, земельні ділянки, будь-яке інше майно, у яких вказані старі назви, залишаються дійсними. Зміни до них треба буде вносити, тільки якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою квартиру, будинок чи інше майно. У такому випадку в документах, які будуть оформлюватися на нового власника, вже буде вказана нова назва.

Проте на вартості послуг нотаріуса це не позначатиметься: покупець і продавець платитимуть нотаріусові таку ж суму, як і в тих випадках, коли назва вулиці, села або міста не змінюється

 

Чи треба буде міняти техталони на автомобілі та номерні знаки?

- Ні.

Власникам автомобілів нема чого хвилюватися. Перейменування вулиці не є зміною фактичного місця проживання, а тому й не є підставою для обов’язкової перереєстрації транспортно- го засобу і внесення змін до техпаспорта автомобіля.

Його власник зможе зробити це, коли буде продавати або дарувати авто. На вартості процедури перереєстрації це не по- значиться, жодних додаткових платежів не передбачено.

Мою вулицю перейменували, але в паспорті залишилася стара адреса реєстрації. Чи призначать мені субсидію?

- Так — субсидію отримаєте.

Про зміни назв вулиць будуть повідомлені всі державні органи, а тому вони мають приймати документи як із новими назвами у адресах, так і зі старими.

Усі реєстри громадян будуть приведені у відповідність до змін, певний час там паралельно «співіснуватимуть» старі й  нові назви. Тому зміна назви в адресі не є підставою для відмови в отриманні субсидії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь