14 серпня Олександр Гусаров, начальник Печенізької селищної військової адміністрації, провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Печенізької селищної ради

Дата: 14.08.2023 12:29
Кількість переглядів: 61

Фото без описуНа порядку денному актуальне й одне з найважливіших питань, враховуючи ситуацію з безпекою: «Про визначення форми організації освітнього процесу в закладах освіти Печенізької селищної ради з 01.09.2023 року».

В роботі комісії ТЕБ та НС взяли участь керівники відділів освіти, молоді та спорту, соціального захисту населення, закладів загальної середньої освіти, старости громади, представники відділу ЖКГ, містобудування, архітектури та цивільного захисту населення, Чугуївського районного управління головного управління ДСНС України в Харківській області, Чугуївського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Харківській області, Чугуївського РЕМ, комунальних підприємств, фінансових, економічних, інших структур.

Навчальний рік розпочнеться уже за два тижні. До початку навчання ми маємо визначити придатні форми навчання для своєї громади, враховуючи безпекові обставини.

Мережа закладів освіти Печенізької селищної громади становить 10 закладів, з них: 4 заклади дошкільної освіти; 4 заклади загальної середньої освіти; 2 заклади позашкільної освіти. Під час військової агресії рф зруйновано 1 заклад - КЗ «Печенізький центр дитячої та юнацької творчості», 5 закладів освіти пошкоджено. Станом на 14.08.2023 мережа закладів освіти збережена, але з 01.09.2023 року розпорядженням Печенізької селищної військової адміністрації Чугуївського району Харківської області призупинена діяльність Комунального закладу «Новобурлуцька гімназія Печенізької селищної ради Харківської області», у зв'язку з малочисельністю учнівського контингенту. Учні гімназії переведені до Комунального закладу «Артемівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області». Із мережі даний заклад не виключений, але освітню діяльність у новому навчальному році проводити не буде.

На сьогодні заклади дошкільної освіти Печенізької громади не мають захисних споруд відповідно до нормативів та підвальних приміщень для облаштування найпростіших укриттів. Із 4 закладів загальної середньої освіти громади, в 1 закладі - КЗ «Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського», у підвальному приміщенні здійснено капітальний ремонт і облаштовано найпростіше укриття на 218 місць. Для цього використано кошти державного та місцевого бюджетів. Зараз розробляється проектно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) у КЗ «Артемівський ліцей».

Окрім того, за інформацією начальника відділу освіти, молоді та спорту Ольги Кизим, з метою визначення форми навчання у 2023/2024 навчальному році було проведено анкетування серед батьків здобувачів освіти трьох закладів загальної середньої освіти. 81,1% батьків КЗ «Печенізький ліцей ім. Г.Семирадського» підтримали дистанційну форму навчання. 71,8% батьків КЗ «Мартівський ліцей» також підтримали дистанційну освіту, а батьки учнів КЗ «Артемівський ліцей» надали перевагу офлайн навчанню.

Ми працюємо над тим, щоб діти змогли фізично повернутися у безпечні школи, щоб життю і здоров’ю дітей та освітян нічого не загрожувало. Печенізькою селищною військовою адміністрацією докладаються зусилля для того, аби в закладах освіти громади, там, де це можливо, збудувати, реконструювати та облаштувати споруди. Це питання – одне з пріоритетних, працюємо над проблемою разом з Харківською обласною та Чугуївською районною військовими адміністраціями. Робота в цьому напрямку триває постійно.

Під час засідання комісії обговорили конструктивну співпрацю та налаштованість на взаємодопомогу зі службою ДСНС, поліцією.

Комісією ТЕБ та НС Печенізької селищної ради 14 серпня прийнято наступне рішення: Відповідно до вимог чинного законодавства у закладах освіти Печенізької територіальної громади захисні споруди цивільного захисту, які мають стан готовності «готові» відсутні, та наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 № 309 «Про затвердження переліку територій, на яких ведеться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» (зі змінами), зважаючи на близькість розташування населених пунктів громади до району можливих бойових дій, та враховуючи думку батьків, освітній процес в закладах освіти громади буде проходити в дистанційній формі, а також в дистанційній формі буде організований освітній процес для позашкільної освіти та в закладах дошкільної освіти для дітей старшого дошкільного віку, які у 2024 році стануть першокласниками.

Шановні жителі громади! Про зміну стану підготовки захисних споруд в закладах освіти нашої громади інформуватимемо вас постійно. По мірі приведення їх до відповідності вимогам державних будівельних норм та готовності до прийому людей місцева комісія ТЕБ та НС може змінювати рішення щодо форми організації освітнього процесу з окремих закладах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь