В Печенізькій громаді завершилась серія семінарів і тренінгів, які пройшли в рамках програми "Відновлення засобів до існування в сільському господарстві для забезпечення продовольчої безпеки в Україні"

Дата: 08.08.2023 08:37
Кількість переглядів: 50

Фото без описуНавчання проведено за підтримки міжнародної гуманітарної організації Corus International у партнерстві з ГО «Харківський обласний центр дорадництва».

Керівник громадської організації «Харківського обласного центру дорадництва» Світлана Гапоник інформувала присутніх про зміст Програми «Відновлення засобів до існування в сільському господарстві для забезпечення продовольчої безпеки в Україні».

Експерти-дорадники Інституту овочівництва і баштанництва НААН України - заступник директора з наукової роботи, доктор наук Оксана Сергієнко, та завідувач відділу новітніх технологій вирощування овочевих і баштанних культур, доктор наук Олександр Вітанов провели цикл лекцій за напрямком «Виробництво овочевої, баштанної продукції та картоплі у відкритому ґрунті».

Учасники тренінгів, а це як молоді наші мешканці, так і ті, хто багато років займається вирощуванням овочів та інших культур, відзначають, що під час навчання дізналися багато нового й цікавого та науково-обгрунтованого. Освоєння сівозмін, підтримання родючості грунту, корисні комахи та боротьба зі шкідниками, тонкощі вирощування овочів - це неповний перелік тем, які обговорювались з фахівцями. Завдяки отриманим теоретичним знанням, які, за відгуками людей, однозначно знадобляться й будуть використані, наші жителі ще й залюбки будуть експериментувати на своїх земельних ділянках і втілювати новітній підхід до вирощування овочевих культур.

Вчергове навчання жителів Печеніжчини пройшло ефективно, експерти дали відповідь на питання, які цікавили мешканців громади.

Співпраця продовжується. Бажаємо всім гарних врожаїв.

Щиро дякуємо за важливу й необхідну підтримку міжнародній гуманітарній організації Corus International, ГО «Харківський обласний центр дорадництва» та керівнику Світлані Гапоник, Інституту овочівництва і баштанництва НААН України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь