У Чугуєві відновлюють два багатоквартирні будинки, пошкоджені російськими обстрілами

Дата: 18.08.2023 09:30
Кількість переглядів: 79

Фото без описуНа Харківщині триває відбудова інфраструктури, яку пошкодили окупанти. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, одним із пріоритетів відновлення є саме житловий фонд.

Як повідомив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам, наразі в Чугуєві відновлюють два багатоквартирні житлові будинки. Також у найближчих планах – розпочати реконструкцію ліцею.

«Найголовніше завдання – до нового опалювального сезону підготувати якнайбільше будинків, у які зможуть повернутися люди. Паралельно працюємо над тим, щоб підключити ці будівлі до електро-, газопостачання та тепла», – сказав Михайло Харнам.

Як розповів начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко, мікрорайон Чугуєва «Авіатор», де зараз тривають відновлювальні роботи, потерпав від російських обстрілів з перших днів війни.

«Світлини зі зруйнованими будинками і постраждалими жителями облетіли весь світ. Саме в цьому мікрорайоні 24 лютого 2022 року внаслідок вибуху загинула перша дитина в Харківській області. Наразі тут ремонтуємо один з будинків, який вже на завершальній стадії. У планах, звичайно, відновити повністю житловий фонд міста», – зазначив Сергій Лободенко.

Інший будинок у Чугуєві, який наразі відновлюють, постраждав від обстрілів у ніч на 1 грудня 2022 року. Тут було влучання у 1 під’їзд, внаслідок чого зруйнувалися кілька поверхів.

«Коли був приліт, ми вже спали. Вибух пролунав близько 23:35, а ми прийшли до тями лише о першій годині ночі. Дружина тоді отримала поранення ноги від осколків, ми її відразу відправили до лікарні. Я не отримав серйозних пошкоджень, проте мене привалило балконними дверима. Внаслідок вибухової хвилі у квартирі зламалися навіть замки у дверях. Впевнені, що все відбудуємо», – розповів житель Чугуєва Олексій Камєнєв.

Завершити відновлення будинку планують до кінця вересня.

«Зараз відбудовуємо технічний поверх, проводиться мурування стін. Тут з 2 по 5 поверх було зроблено перекриття. Плануємо заміну сантехнічних магістралей та електричної розводки. Конструктивні роботи завершимо до кінця серпня. Потім будемо здійснювати фасадні роботи і вставляти вікна, двері», – прокоментував виконроб Олександр Бизов.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь