Звернення Олександра Гусарова, начальника Печенізької селищної військової адміністрації, з нагоди Дня знань!

Дата: 01.09.2023 09:25
Кількість переглядів: 101

Фото без описуШановна Печенізька громадо! 


Сьогодні в Україні стартує новий навчальний 2023/2024 рік.
Через воєнний стан заклади освіти Печеніжчини вже вдруге не можуть урочисто відзначити початок нового навчального року, але неможливість провести святкову лінійку не скасовує важливості цієї події. 
Цього року, як і минулого, День знань має особливий зміст на фоні жорстокої війни, яку безпрецедентно розпочала росія проти українського народу! Намагаючись знищити українську освіту, російські окупанти руйнують заклади освіти. Рік тому, саме 1 вересня 2022 року, російська армія прицільно вдарила по будівлі нашого опорного закладу - Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського, та нанесла значні руйнування. Серед пошкоджених закладів освіти також - Новобурлуцька гімназія, Артемівський ліцей. 
Але попри всі намагання російського агресора знищити нашу освіту, ми гідно даємо відсіч. Дякуючи нашим Збройним Силам України, разом із освітянами тримаємо стрій і робимо все можливе, аби наші діти здобували якісну освіту. 

- Як починаємо новий навчальний рік? 

Учням Печенізької громади забезпечено організацію початку навчального року в дистанційній формі, адже  найголовніше - це питання безпеки дітей та освітнього процесу. 
Цьогоріч в закладах загальної середньої освіти Печеніжчини  буде навчатися 651 учень, в закладах дошкільної освіти – 152 дитини. Ми раді  вітати всіх дітей, які  повернулися до рідних освітніх закладів. Особлива увага й привітання – нашим 57 першокласникам. Радіємо, що в наших ліцеях зараз навчатиметься на 33 першокласника більше, ніж минулого року.
Для  дітей старшого дошкільного віку теж організовано дистанційне навчання, яке буде проходити на базі Печенізького та Мартівського дошкільних навчальних закладів. Всі  батьки, в чиїх родинах є діти старшого дошкільного віку, можуть долучатися разом з малечею  до дистанційних занять. 
Враховуючи важливість та необхідність творчої  самореалізації та  інтелектуального, духовного й фізичного розвитку, організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань вихованців, у липні поточного року в громаді частково відновлено роботу дитячо-юнацької спортивної школи й центру дитячої та юнацької творчості. 

Ми вдячні всім і кожному, хто вчинками і згуртованістю у надскладні часи долучився до освітнього фронту і гідно його тримає.
Цінність знань у сучасному світі постійно зростає. І хай поки що наші діти мають змогу отримувати знання тільки у форматі онлайн, хай тимчасово змінився формат викладання, проте не змінилася його суть. Жодні перешкоди не завадять прагненню нашого молодого покоління впевнено йти шляхом пізнання до нових звершень, до перемог. 

Вітаю кожну родину з першовересневим святом - Днем знань!  Ми всі разом маємо пройти цей тяжкий шлях випробувань, ми зобов’язані виховати дітей і зрозуміти самі, що у кожного з нас своя доля, але щасливою вона може бути тільки в рідній Україні!

Дорогі наші діти! Нехай у вашому житті завжди буде можливість вчитися і знаходити знання не лише в шкільні роки, але і в майбутньому, протягом усього життя! Ніколи не втрачайте прагнення до пізнання і мудрості! 
Бажаю всім учасникам освітнього процесу терпіння, наполегливості, взаєморозуміння та якнайшвидшої української Перемоги і мирного неба.
Слава Україні! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь