Проєкт «Поліцейський офіцер громади» найближчим часом буде запроваджено в Печенізькій громаді

Дата: 04.09.2023 08:22
Кількість переглядів: 99

Фото без описуНа часі - створення безпекового середовища на території Печеніжчини й долучення нашої громади до проєкту.

Олександр Гусаров - начальник Печенізької СВА, провів нараду з питань запровадження проєкту за участі Олександра Сурмача - начальника сектору взаємодії з громадами ГУНП в Харківській області, Олексія Діденка – заступника начальника відділу підтримки управління головної інспекції ГУНП в Харківській області, Євгенія Кабанця – начальника сектору взаємодії з громадами Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області. В нараді взяли участь Юрій Мариненко – перший заступник селищного голови, Ірина Теперик – керуюча справами (секретар) виконкому селищної ради та потенційні кандидати на посади поліцейських офіцерів Печенізької громади - Микола Котляр та Олександр Бурма.

 

Олександр Гусаров зазначає, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це якісна модель співпраці населення і поліції, постійна поліцейська присутність у всіх куточках громади. Його мета - забезпечити територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працює, але й живе на території нашої громади. Головне завдання офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати своєчасне запобігання правопорушенням. Це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів. Люди побачать, що поліцейський завжди поруч, а це, в свою чергу, покращить комунікацію населення та поліції. Такий досвід і практика передових країн світу є кращим щодо забезпечення правопорядку в громадах.

 

В Україні, зокрема на Харківщині, проєкт започаткований декілька років тому. На сьогодні серед 56 громад Харківщини в 30 реалізовано проєкт «Поліцейський офіцер громади».

 

Під час наради обговорили спільні плани щодо запровадження проєкту на Печеніжчині та необхідні для цього вимоги. Печенізька СВА працює спільно з Національною поліцією України.

Розробляємо та готуємо до підписання Меморандум про співпрацю й партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Харківській області та Печенізькою селищною військовою адміністрацією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь