Проєкт «Поліцейський офіцер громади» найближчим часом буде запроваджено в Печенізькій громаді

Дата: 04.09.2023 08:22
Кількість переглядів: 90

Фото без описуНа часі - створення безпекового середовища на території Печеніжчини й долучення нашої громади до проєкту.

Олександр Гусаров - начальник Печенізької СВА, провів нараду з питань запровадження проєкту за участі Олександра Сурмача - начальника сектору взаємодії з громадами ГУНП в Харківській області, Олексія Діденка – заступника начальника відділу підтримки управління головної інспекції ГУНП в Харківській області, Євгенія Кабанця – начальника сектору взаємодії з громадами Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області. В нараді взяли участь Юрій Мариненко – перший заступник селищного голови, Ірина Теперик – керуюча справами (секретар) виконкому селищної ради та потенційні кандидати на посади поліцейських офіцерів Печенізької громади - Микола Котляр та Олександр Бурма.

 

Олександр Гусаров зазначає, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це якісна модель співпраці населення і поліції, постійна поліцейська присутність у всіх куточках громади. Його мета - забезпечити територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працює, але й живе на території нашої громади. Головне завдання офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати своєчасне запобігання правопорушенням. Це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів. Люди побачать, що поліцейський завжди поруч, а це, в свою чергу, покращить комунікацію населення та поліції. Такий досвід і практика передових країн світу є кращим щодо забезпечення правопорядку в громадах.

 

В Україні, зокрема на Харківщині, проєкт започаткований декілька років тому. На сьогодні серед 56 громад Харківщини в 30 реалізовано проєкт «Поліцейський офіцер громади».

 

Під час наради обговорили спільні плани щодо запровадження проєкту на Печеніжчині та необхідні для цього вимоги. Печенізька СВА працює спільно з Національною поліцією України.

Розробляємо та готуємо до підписання Меморандум про співпрацю й партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Харківській області та Печенізькою селищною військовою адміністрацією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь