СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ!

Дата: 06.09.2023 09:11
Кількість переглядів: 64

Фото без описуСлужба у справах дітей Печенізької селищної ради спільно із фахівцем із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг продовжують відвідувати сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах (СЖО) та сім’ї опікунів/піклувальників з метою вивчення умов проживання дітей, їх підготовки до нового навчального року, готовності до осінньо-зимового періоду.

Під час відвідування сімей проводяться профілактичні бесіди з батьками та особами, які їх заміняють, щодо належного виконання батьківських обов’язків, недопущення зловживання спиртними напоями. Особливу увагу приділяємо вивченню умов, в яких зростають, навчаються та відпочивають діти. Деякі сім’ї після декількох відвідувань та постійного контролю виправилися, і діти повністю підготовлені до нового навчального року, а є такі сім’ї СЖО, яких на тиждень відвідуємо по 2-3 рази, але вони продовжують вести аморальний спосіб життя, зловживають спиртними напоями, вихованням дітей не займаються.

Серед родин, з якими працює служба у справах дітей, - дві сім’ї, які проживають в смт. Печеніги і мають на вихованні трьох дітей шкільного віку.

Одна з них - сім'я, в якій мати Оксана К. виховує підлітка сама, зловживає спиртними напоями, і її син одинадцятикласник не може отримувати шкільну освіту із-за постійного зловживання матері алкогольними напоями, оскільки, в зв’язку з переїздом з іншого населеного пункту, матері необхідно написати заяву про зміну навчального закладу. Вона звинувачує всіх у своєму «горі» і топить його у горілці та пиві. Ніякі розмови та вмовляння сина не пити, профілактичні бесіди фахівців та спеціалістів не дають позитивного результату. Тому питання про її неналежне виконання батьківських обов’язків щодо виховання, навчання свого сина буде винесено на комісію з питань захисту прав дитини селищної ради. А далі, якщо і це не подіє, – буде порушене питання про позбавлення матері батьківських прав у відношенні до сина у судовому порядку.

Інша сім’я - Марини М. та Володимира Б., у яких на вихованні двоє дітей шкільного віку. Сім’я тимчасово прибула до нашої громади з села Смолівка Куп’янського району. Члени родини мають статус внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). Батьки потрапили в поле зору служби у справах дітей селищної ради в березні 2023 року, і відтоді ця сім’я стоїть на постійному контролі відповідних служб та поліції. Неодноразово перевірялися умови проживання дітей, проводилися бесіди. Батьки на деякий час (місяць-два) переставали зловживати спиртними напоями і життя налагоджувалося, але згодом вони знову починали пиячити і байдуже відноситися до дітей. Діти на сьогодні тимчасово проживають у свого дядька, але хочуть жити в сім’ї, з батьками. Коли батько запитав старшу дитину, з ким вона разом з братом хотіла б проживати (були варіанти жити з бабусями, у дядька), дівчинка відповіла, що вони хочуть жити з батьками, тому що вони їх люблять… Батько та мати почали «плакати», казати, як їм соромно перед дітьми, просити в них пробачення, але через 15 хвилин після від’їзду служб забули про все і знову сіли пити пиво замість того, щоб поїхати до м. Чугуєва та зробити дитині паспорт (в той день було призначено прийом в Державній міграційній службі з метою оформлення паспорту). До батьків будуть застосовані більш дієві види покарання.

Робота з перевірки сімей СЖО та сімей «ризику» на території Печенізької громади продовжується.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь