ІНКЛЮЗІЯ ЯК ЗАСІБ ПРОТИДІЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ

Дата: 11.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 322

Фото без описуБільшість людей розглядають поняття інклюзивності переважно з точки зору особливих освітніх потреб. Однак, це явище є значно ширшим та одним  з домінуючих способів запобігання дискримінації. Насамперед, воно передбачає включення людини у різні аспекти соціального життя, навіть, якщо не мовиться про наявність стійкої дискримінаційної ознаки.

Простими словами, інклюзивність – це прагнення залучити й інтегрувати всіх людей в певну систему чи процес, а особливо тих, хто перебуває у несприятливих умовах, постраждав від упередженого ставлення  або має обмежені фізіологічні можливості.

Інклюзія ґрунтується на цінностях визнання різноманітності, співробітництва, участі, спільності, рівності та справедливості.

Яскравим прикладом додаткової можливості інтеграції людини в соціум є створення інклюзивного робочого середовища. А це підтверджує, що унікальний досвід та сприйняття світу окремою людиною є важливою складовою формування здорового й толерантного суспільства в цілому.

Відтак, впровадження інклюзії дозволяє виявляти й усувати бар’єри, адже це про підтримку та розуміння. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь