В Печенізькій СВА відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 02.10.2023 10:50
Кількість переглядів: 74

Фото без описуНа порядку денному два питання:

✔про посилення заходів з реалізації catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення Печенізької громади ✔та підготовка господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

✔В роботі комісії ТЕБ та НС взяли участь фахівці селищної ради, старости громади, керівники галузей освіти, охорони здоров’я, культури, комунальних підприємств, енергетики, дорожники, фінансисти, представники Національної поліції, ДСНС, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, інші служби.

✔За результатами доповіді керівника центру первинної медико-санітарної допомоги Печенізької селищної ради Олександра Жадана щодо збільшення захворюваності на кір в Україні, керівник громади доручив відповідальним особам посилити роз’яснювальну роботу серед населення Печенізької громади, особливо серед родин з дітьми. За даними МОЗ, протягом 8 місяців в Україні на кір захворіло учетверо більше людей, ніж за весь минулий рік. Медики рекомендують вакцинуватися проти кору перед сезонним зростанням захворюваності. Родинам з дітьми, які пропустили щеплення проти кору, необхідно для консультації та проведення щеплень звернутися до сімейного лікаря. В медичних закладах громади маємо достатній запас вакцини, аби уникнути цієї епідемії.

✔У ході засідання комісії ТЕБ та НС керівники та представники підприємств та установ у сферах житлово-комунального господарства, дорожнього комплексу, освіти, культури, охорони здоров’я, старости громади доповіли про стан готовності до опалювального періоду, обсяг вже виконаних підготовчих робіт, а також найбільш проблемні питання, які належить вирішити найближчим часом. Обговорили питання підготовки систем опалення. Окремо зупинилися на необхідності збереження та підтримки будівель закладів освіти й запуск систем опалення в економному режимі. Обговорили також підготовку до роботи пунктів незламності на території громади, безперебійної подачі води, готовності роботи генераторів, забезпечення необхідними запасами палива, придбання піщано-сольових сумішей для роботи дорожніх та комунальних служб та інші нагальні питання.

✔Війна триває. Наступний опалювальний сезон теж буде складним, це очевидно. Готуємося, кожен на своєму місці, аби вчасно реагувати на виклики й проблеми. В умовах збройної агресії рф маємо всі разом зробити все необхідне, аби протягом опалювального сезону громада була з теплом, водою, безперебійною роботою об'єктів критичної інфраструктури, іншими життєво необхідними послугами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь