У рамках проєкту “U-Lead з Європою”, у складі делегації, яка складалась з керівників 20 громад України, Олександр Гусаров – начальник Печенізької СВА, відвідав місто Ірпінь

Дата: 09.10.2023 14:31
Кількість переглядів: 67

Фото без опису5 та 6 жовтня, у рамках проєкту “U-Lead з Європою”, у складі делегації, яка складалась з керівників 20 громад України, Олександр Гусаров – начальник Печенізької СВА, відвідав місто Ірпінь Київської області. Головна мета поїздки - обмін досвідом у впровадженні заходів та проєктів по відновленню громад.

Протягом дводенного перебування на заході керівник громади разом з колегами з інших регіонів та міст України поспілкувалися з керівництвом Ірпінської міської ради та з перших вуст почули про злочини рф на території Ірпеня, значні руйнування та знищення будинків, громадської та культурної інфраструктури, а також дізналися про першочергові заходи після звільнення міста, яке в лютому-березні 2022 року перебувало в окупації.

Говорили про те, як відбувався процес залучення громадськості до надання допомоги Ірпеню одразу після деокупації; які причини послугували прийняттю рішення про першочергове відновлення критичної інфраструктури, а вже після – приватного житла мешканців; якою була динаміка повернення населення після деокупації регіону та які заходи вживались задля повернення мешканців додому.

На досвіді Ірпінської громади ознайомились з підходами до розробки й реалізації заходів з відновлення знищених або пошкоджених об’єктів та з важливістю співпраці з міжнародними партнерами, бізнесом і громадськістю.

Побували у відновлених закладах освіти, відбудованому Ірпінському відділку поліції, оглянули зруйноване під час бойових дій приміщення Центрального будинку культури та дізнались, яка ведеться робота щодо його відновлення.

Організатори вказаного заходу - регіональний офіс програми «U-LEAD з Європою» у Київській області та його керівниця Олена Іванченко й міська влада Ірпеня.

Під час заходу підписано Меморандум про співпрацю між Печенізькою селищною військовою адміністрацією та Програмою “U-Lead з Європою”, який передбачає допомогу для громад, які постраждали та зазнали значних пошкоджень внаслідок російської агресії проти України. У рамках цієї допомоги кожна громада зі ста учасників цієї програми, в тому числі Печенізька, отримує транспортний засіб, отримує комплект будівельних інструментів, якими можна відновлювати об’єкти, які пошкоджені. А також отримує 75 тисяч євро для відновлення.

Олександр Гусаров висловив щиру вдячність за запрошення й можливість отримати досвід на прикладі однієї з громад, а разом з цим підтримку в плануванні, координуванні та впровадженні заходів з відбудови.

Окрема вдячність Оксані Черкас, керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Харківській області за ефективну взаємодію та плідну співпрацю. - Сподіваюсь на наше подальше співробітництво заради відновлення та розвитку, - говорить керівник громади. - Працюємо над тим, аби кращі практики впровадити в Печенізькій громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь