У рамках проєкту “U-Lead з Європою”, у складі делегації, яка складалась з керівників 20 громад України, Олександр Гусаров – начальник Печенізької СВА, відвідав місто Ірпінь

Дата: 09.10.2023 14:31
Кількість переглядів: 58

Фото без опису5 та 6 жовтня, у рамках проєкту “U-Lead з Європою”, у складі делегації, яка складалась з керівників 20 громад України, Олександр Гусаров – начальник Печенізької СВА, відвідав місто Ірпінь Київської області. Головна мета поїздки - обмін досвідом у впровадженні заходів та проєктів по відновленню громад.

Протягом дводенного перебування на заході керівник громади разом з колегами з інших регіонів та міст України поспілкувалися з керівництвом Ірпінської міської ради та з перших вуст почули про злочини рф на території Ірпеня, значні руйнування та знищення будинків, громадської та культурної інфраструктури, а також дізналися про першочергові заходи після звільнення міста, яке в лютому-березні 2022 року перебувало в окупації.

Говорили про те, як відбувався процес залучення громадськості до надання допомоги Ірпеню одразу після деокупації; які причини послугували прийняттю рішення про першочергове відновлення критичної інфраструктури, а вже після – приватного житла мешканців; якою була динаміка повернення населення після деокупації регіону та які заходи вживались задля повернення мешканців додому.

На досвіді Ірпінської громади ознайомились з підходами до розробки й реалізації заходів з відновлення знищених або пошкоджених об’єктів та з важливістю співпраці з міжнародними партнерами, бізнесом і громадськістю.

Побували у відновлених закладах освіти, відбудованому Ірпінському відділку поліції, оглянули зруйноване під час бойових дій приміщення Центрального будинку культури та дізнались, яка ведеться робота щодо його відновлення.

Організатори вказаного заходу - регіональний офіс програми «U-LEAD з Європою» у Київській області та його керівниця Олена Іванченко й міська влада Ірпеня.

Під час заходу підписано Меморандум про співпрацю між Печенізькою селищною військовою адміністрацією та Програмою “U-Lead з Європою”, який передбачає допомогу для громад, які постраждали та зазнали значних пошкоджень внаслідок російської агресії проти України. У рамках цієї допомоги кожна громада зі ста учасників цієї програми, в тому числі Печенізька, отримує транспортний засіб, отримує комплект будівельних інструментів, якими можна відновлювати об’єкти, які пошкоджені. А також отримує 75 тисяч євро для відновлення.

Олександр Гусаров висловив щиру вдячність за запрошення й можливість отримати досвід на прикладі однієї з громад, а разом з цим підтримку в плануванні, координуванні та впровадженні заходів з відбудови.

Окрема вдячність Оксані Черкас, керівниці Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Харківській області за ефективну взаємодію та плідну співпрацю. - Сподіваюсь на наше подальше співробітництво заради відновлення та розвитку, - говорить керівник громади. - Працюємо над тим, аби кращі практики впровадити в Печенізькій громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь