Як вберегти від сказу домашнього улюбленця

Дата: 28.11.2023 14:16
Кількість переглядів: 43

Фото без описуЧугуївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що у зв’язку з випадками сказу домашніх тварин на території Чугуївського району та з метою профілактики сказу в домашніх тварин, яким ще не зробили щеплення, власники можуть звернутись до Печенізької дільниці ветеринарної медицини Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини  за адресою: пров. Береговий, 8, смт. Печеніги, Чугуївського району, Харківської області, тел.+380688939799, + 380960824723. Графік роботи: Пн- Чт з 8.00 до 16.45, Пт з 8.00 до 15.45.

Також щеплення можна зробити в будь-якій приватній (ліцензованій) ветеринарній лікарні, але саме в державній лікарні є можливість застосовувати безкоштовну вакцину!

Наголошуємо! СКАЗ – особливо небезпечне інфекційне захворювання, спільне для тварин і людей, яке може вражати всіх теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських та диких тварин). Захворювання характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується смертю. Джерелом збудника (вірусу) сказу є хворі на сказ тварини, які виділяють вірус зі слиною, через покуси, ослиненя, подряпини, вражаючи здорових тварин та людей.

Щоб не допустити сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Для здійснення щеплення необхідно лише звернутись до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вашого регіону.

Вакцина проти сказу є безкоштовною, вартість послуги профілактичного щеплення становить 9,80 грн.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити. Найдієвіший спосіб - це вакцинація!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь