Діяльність військово-лікарських комісій розглянули на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Дата: 13.12.2023 08:41
Кількість переглядів: 80

 

Діяльність військово-лікарських комісій розглянули на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність»

У заході взяли участь заступники начальника ХОВА Роман Семенуха й Олена Логвинова, очільники закладів охорони здоров'я регіону та правоохоронці.

Олена Логвинова наголосила, що в межах мобілізаційної кампанії на Харківщині особлива увага приділяється роботі закладів охорони здоров'я, залучених до проведення військово-лікарських комісій.

«Наразі у Харківській області працює 42 постійно діючі військово-лікарські комісії. Уся діяльність медпрацівників, які задіяні до проведення ВЛК, цифровізується та чітко фіксується. На цьому під час робочої онлайн-наради наголосив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Відповідно, кожен керівник медзакладу регіону несе персональну відповідальність за порушення встановлених правил та норм чинного законодавства нашої держави», – сказала Олена Логвинова.

Будь-які порушення в системі роботи військово-лікарських комісій будуть виявлятися та передаватися до правоохоронних органів, зауважив Роман Семенуха.

«Є нагальна потреба до кінця поточного тижня провести робочі наради з трудовими колективами закладів охорони здоров'я Харківської області. Під час таких заходів необхідно донести до відповідних медпрацівників інформацію про кримінальну та адміністративну відповідальності за неправомірні дії в процесі роботи військово-лікарських комісій. Про результати проведення нарад – проінформувати керівництво Департаменту охорони здоров'я ХОВА», – наголосив Роман Семенуха.

Впродовж року в регіоні зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо 21 правопорушення у сфері діяльності військово-лікарських комісій. З них 4 – було скеровано до суду.  Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов. 

«Виявлені правопорушення стосуються як медпрацівників закладів охорони здоров'я, так і службовців Територіальних центрів комплектування, військово-лікарських комісій та медико-соціальної експертизи. Здебільшого правопорушення, які ми фіксуємо, підпадають під дію статті 369-2 (зловживання впливом), 366 (службове підроблення), 358 (підроблення документів) КК України», – розповів Сергій Болвінов. 

Напрямок попередження та протидії правопорушенням у сфері військово-лікарських комісій під час мобілізаційної кампанії в регіоні є одним із пріоритетних у правоохоронних органів Харківської області, наголосив начальник слідчого управління.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь