Ліцеї Печенізької громади отримали 209 ноутбуків

Дата: 23.01.2024 09:18
Кількість переглядів: 54

Фото без описуГаджети надійшли до Печеніжчини завдяки співпраці Харківської ОВА  та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Ноутбуки розподілено між трьома закладами загальної середньої освіти громади й буде передано в користування для онлайн-навчання дітям пільгових категорій та малозабезпечених родин.

Керівник громади Олександр Гусаров  зустрівся з директорами ліцеїв громади Валентиною Щеголяєвою, Оксаною Помиляйко й Тетяною Штанкевською. Обговорили питання освітнього процесу в закладах освіти, зокрема, співпраці закладів з благодійними фондами, реалізацією в громаді нових соціальних проєктів та залучення до їх участі дітей з різних населених пунктів.

Разом з керівницею відділу освіти, молоді та спорту Ольгою Кизим передали Печенізькому ліцею ім. Г.Семирадського 164 ноутбуки, Артемівському ліцею — 36, Мартівському ліцею — 9. Гаджети отримають діти, чиї батьки загинули, захищаючи Україну; діти, чиї батьки захищають Україну; діти, чиї батьки отримали поранення, захищаючи Україну; діти-сироти; діти-напівсироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю; діти з багатодітних родин; діти з внутрішньо переміщених родин (ВПО).

Нагадаємо, що це не перший подібний проєкт в громаді. У минулому році теж за підтримки Харківської ОВА та ЮНІСЕФ дітям з деокупованих територій громади було передано 156 девайсів для навчання.

 Наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат. Дякуємо ЮНІСЕФ, керівнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову за підтримку й сприяння навчанню дітей, для яких доступ до онлайн-освіти ускладнений через відповідний режим роботи закладів в умовах війни.

Окрім того, для підсилення роботи й покращення організації освітнього процесу в ліцеях нашої громади та враховуючи запит педагогічних працівників закладів, за рахунок коштів місцевого бюджету ми придбали й передаємо Печенізькому ліцею ім. Г.Семирадського — два багатофункціональні пристрої; Артемівському та Мартівському ліцеям - по багатофункціональному пристрою.

Діти для нас завжди на першому місці, і питання забезпечення якісного освітнього процесу - в пріоритеті. Кожна дитина має право на освіту. Звичайно, навчатися в умовах воєнного часу — це складно, але місцева, обласна влада, за підтримки міжнародних гуманітарних організацій, педагоги шкіл — всі разом докладаємо максимум зусиль, щоб подолати одну з головних проблем воєнного часу, освітні втрати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь