Ліцеї Печенізької громади отримали 209 ноутбуків

Дата: 23.01.2024 09:18
Кількість переглядів: 44

Фото без описуГаджети надійшли до Печеніжчини завдяки співпраці Харківської ОВА  та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Ноутбуки розподілено між трьома закладами загальної середньої освіти громади й буде передано в користування для онлайн-навчання дітям пільгових категорій та малозабезпечених родин.

Керівник громади Олександр Гусаров  зустрівся з директорами ліцеїв громади Валентиною Щеголяєвою, Оксаною Помиляйко й Тетяною Штанкевською. Обговорили питання освітнього процесу в закладах освіти, зокрема, співпраці закладів з благодійними фондами, реалізацією в громаді нових соціальних проєктів та залучення до їх участі дітей з різних населених пунктів.

Разом з керівницею відділу освіти, молоді та спорту Ольгою Кизим передали Печенізькому ліцею ім. Г.Семирадського 164 ноутбуки, Артемівському ліцею — 36, Мартівському ліцею — 9. Гаджети отримають діти, чиї батьки загинули, захищаючи Україну; діти, чиї батьки захищають Україну; діти, чиї батьки отримали поранення, захищаючи Україну; діти-сироти; діти-напівсироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю; діти з багатодітних родин; діти з внутрішньо переміщених родин (ВПО).

Нагадаємо, що це не перший подібний проєкт в громаді. У минулому році теж за підтримки Харківської ОВА та ЮНІСЕФ дітям з деокупованих територій громади було передано 156 девайсів для навчання.

 Наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат. Дякуємо ЮНІСЕФ, керівнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову за підтримку й сприяння навчанню дітей, для яких доступ до онлайн-освіти ускладнений через відповідний режим роботи закладів в умовах війни.

Окрім того, для підсилення роботи й покращення організації освітнього процесу в ліцеях нашої громади та враховуючи запит педагогічних працівників закладів, за рахунок коштів місцевого бюджету ми придбали й передаємо Печенізькому ліцею ім. Г.Семирадського — два багатофункціональні пристрої; Артемівському та Мартівському ліцеям - по багатофункціональному пристрою.

Діти для нас завжди на першому місці, і питання забезпечення якісного освітнього процесу - в пріоритеті. Кожна дитина має право на освіту. Звичайно, навчатися в умовах воєнного часу — це складно, але місцева, обласна влада, за підтримки міжнародних гуманітарних організацій, педагоги шкіл — всі разом докладаємо максимум зусиль, щоб подолати одну з головних проблем воєнного часу, освітні втрати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь