Цьогоріч на Дергачівщині планують ввести в експлуатацію 27 багатоквартирних будинків

Дата: 05.02.2024 12:02
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Про це йшлося під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва, присвяченого відбудові Харківської області.

Внаслідок активних бойових дій в Дергачівській тергромаді було пошкоджено тисячі приватних та багатоквартирних будинків. Торік в місті Дергачі та селі Руська Лозова розпочався капітальний ремонт 27 багатоквартирних будинків. Цього року відновлювальні роботи планують завершити і ввести будівлі в експлуатацію. 

«Відновлення житлового сектору – один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Саме ці об’єкти відновлюються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та з бюджету Дергачівської тергромади. Пришвидшуємо темпи відбудови, аби жителі цих будинків якнайшвидше змогли повернутися до своїх осель», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Водночас, завдяки міжнародній співпраці в Дергачах та селищі Слатине вдалося замінити пошкоджену крівлю в 12 багатоповерхових будинках. 

«Додатково 17 дахів багатоповерхових будинків у цих населених пунктах ми відремонтували коштом міського бюджету. Вагомий внесок у відбудову житлового сектору докладають волонтерські організації. Завдяки переданим будматеріалам, вдалося провести оперативний ремонт більш ніж в 1000 приватних будинках. У 2024 році ми продовжимо заплановану відбудову ще 19 багатоквартирних будинків, які зазнали пошкоджень», - розповів начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко. 

Крім того, в тергромаді тривають відновлювальні роботи критичної інфраструктури. Вдалося відновити 5 з 7 пошкоджених котелень та забезпечити їх генераторами високої потужності на випадок довготривалої відсутності світла. В місті Дергачі замінили більше 1 кілометра водопровідної магістралі. 

«Також в 2023 році на Дергачівщині проводилися роботи з відновлення доріг. Загалом вдалося провести частковий або капітальний ремонт 170 кілометрів покриття на дорогах місцевого і загального значення. Цьогоріч, за настання сприятливих погодних умов,  плануємо розпочати роботи на ділянках ще 2 доріг», - додав Вячеслав Задоренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь