✅ПРОДОВЖУЄМО РОБОТУ ПО ВПРОВАДЖЕННЮ ПРОЄКТУ «ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ»

Дата: 14.02.2024 10:41
Кількість переглядів: 43

Фото без описуФото без описуФото без опису

✔️12 лютого начальник Печенізької селищної військової адміністрації Олександр Гусаров взяв участь у спільній зустрічі начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка та начальника сектору взаємодії з громадами ГУНП в Харківській області Олександра Сурмача з керівниками територіальних громад.

✔️Під час зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Харківській області та Печенізькою селищною військовою адміністрацією, який передбачає співпрацю сторін на засадах партнерства, спрямовану на підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та протидії злочинності на території громади.

✔️В сучасних умовах для Печенізької громади проєкт «Поліцейський офіцер громади» є актуальним та вкрай важливим, особливо після реорганізації в Печенігах поліцейського відділення та, як наслідок, погіршення криміногенної ситуації.

✔️Це новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території громади, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом громади, підзвітність громаді.

✔️Ідея проєкту полягає в тому, що поліцейський мешкає на території громади та знаходиться на зв'язку 24/7. Тобто це мобільний офіцер, у якого є свій службовий автомобіль, планшет, кабінет з необхідною технікою, де він приймає громадян.

✔️Головне завдання офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати своєчасне запобігання правопорушенням. Це дасть змогу швидше реагувати на заяви та повідомлення жителів. Люди побачать, що поліцейський завжди поруч, а це, в свою чергу, покращить комунікацію населення та поліції.

✔️Кандидата на посаду поліцейського обирають безпосередньо представники територіальної громади, які присутні на конкурсній комісії. Поліцейський звітує про свою роботу та якщо він працюватиме незадовільно, голова громади може порушити питання про його заміну.

✔️Даний проєкт ми будемо реалізовувати спільно з Національною поліцією. У нас вже є домовленість про отримання одного службового автомобіля для забезпечення офіцера громади за рахунок Національної поліції, а ще один - потрібно буде придбати з місцевого бюджету. Також ми, як місцева влада, маємо підготувати приміщення для поліцейської станції та забезпечити необхідні умови та матеріально-технічну базу.

📌Довідково: Проєкт «Поліцейський офіцер громади» вже впроваджено на території 40 територіальних громад області, де працює 89 поліцейських офіцерів громади. Під час реалізації 17 туру проєкту у ХНУВС навчається 16 поліцейських. Випуск запланований на 24 лютого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь