Ще одна ідея для бізнесу в селі! Фріпси та пастила. Початкові вкладення — 20 тис. грн!

Дата: 15.02.2024 16:18
Кількість переглядів: 36

Фото без описуФото без опису

Люди йдуть на людей. Усвідомлення цього факту дало поштовх виховательці з Полтавщини Мирославі Сапченко розпочати свою справу.

Під час карантину вона опанувала нову для себе професію — пастильє.

Сировини для пастили та фріпсів у Мирослави Сапченко вдосталь — в її розпорядженні старий батьківський сад. Сушарка теж була, хоч і стара, але потужна. Коли почалися масові замовлення, докупила ще одну — «Волтера 1000».

«Наперед багато пастили не роблю: прийняла замовлення, зробила і відразу віддала. В середньому на виконання одного замовлення в мене йде дві доби. Найбільше моїм споживачам подобається бананова та вишнева пастила. Але зазвичай у моєму асортименті пастила із сезонних ягід і фруктів», — зазначає жінка.

Для того, щоб і зимою готувати пастилу, Мирослава Сапченко робить заготовки пюре та морозить його.

Лише за 2 місяці роботи пастильє відбила всі вкладені у справу кошти, це при тому, що вартість її смаколиків нижча, ніж у колег — 75 грн за 100 г. У свій солодкий бізнес Мирослава вклала близько 20 тис. грн.

«Виробництво пастили може бути як основний дохід. Але оскільки я поєдную цю справу із роботою в дитсадку, то витрачаю на весь процес 3-4 години на день», — зізнається полтавчанка.

Вона розповідає, що для початку освоєння цієї професії потрібно мати хороший блендер для виготовлення фруктового пюре, сушарку та морозильну камеру. А ще — кімнату з вентиляцією: якщо не будуть відкриватися вікна, то через високу вологість з’явиться пліснява.

Процес виготовлення пастили розпочинається з розрізання плодів. Наприклад, з яблук виймається серцевина, шкірка залишається. Потім вони запікаються в духовці, а коли охолонуть — збиваються з водою у блендері. Господиня наголошує, що гарячу пастилу не можна лити на лотки.

Війна, яка прийшла в Україну 24 лютого, додала до переліку справ жінки ще одну роботу — виготовлення сухого борщу для ЗСУ.

Сподіваємось, приклад Мирослави надихне печеніжців спробувати себе у прибутковій справі з переробки місцевих фруктів!

Матеріали публікуються за згодою електронного видання  AgroPortal.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь