ЖІНКА З ВРАЗЛИВОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ГРУПИ ЗАСЛУГОВУЄ НА ПІДТРИМКУ, А НЕ ДИСКРИМІНАЦІЮ

Дата: 13.03.2024 14:27
Кількість переглядів: 57

Фото без описуСтійким підґрунтям для дискримінації в сучасному суспільстві залишається толерування стереотипів про соціальні ролі жінки та чоловіка. Проте найчастіше подібне ставлення до себе відчувають саме жінки, а особливо – з вразливих груп населення.

Зокрема об’єктом дискримінації чи не щодня ризикують стати жінки, що мають інвалідність, ВІЛ-позитивний статус, наркозалежність, а також жінки похилого віку, представниці національних меншин, внутрішньо переміщені особи та навіть учасниці бойових дій.

Примітно, що такі прецеденти можуть відображатися у працевлаштуванні, отриманні освітніх чи медичних послуг, соціальному забезпеченні тощо. 

Безсумнівно, найбільш дієвим інструментом запобігання дискримінації є чіткий механізм покарання за будь-які її прояви. Так, рівні умови гарантують Закони України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», а також ряд ратифікованих міжнародних документів.

Дійсно, дане питання не втрачає актуальності, а в деяких випадках потребує законодавчого врегулювання. Та разом з тим, сприяти мінімізації подібного може і повинен абсолютно кожен громадянин, адже не дарма кажуть, що потрібно починати з себе.

 

 

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь