08 квітня 2024 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дітей

Дата: 08.04.2024 15:22
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

 

 

 Складне питання виконання батьківських обов’язків з виховання, навчання та утримання батьками неповнолітніх дітей розглянуто під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яке провів 08 квітня 2024 року начальник Печенізької СВА Олександр Гусаров.

Попередньо службою у справах дітей неодноразово проводилися бесіди різного характеру з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків по відношенню до неповнолітніх дітей. Батьків попереджено про відповідальність і наслідки неналежного виконання батьківських обов’язків.

Під час роботи комісії вкотре спілкувались з батьками про проблеми підліткового періоду й необхідність проявляти більше уваги до дітей. Інтерес, строгість, спілкування, терпіння, упереджувальний підхід - те, що може допомогти у взаємовідносинах з важкими підлітками.

Проблеми захисту прав дітей під час воєнних дій в Україні стоять значно гостріше, ніж у мирний час. І без того виявлені проблемні питання в цій сфері ускладнила війна. До роботи з родинами та дітьми будемо також залучати сімейних психологів та інших спеціалістів. Прийнято рішення про взяття родин під соціальний супровід.

Даємо батькам час і можливість виправити ситуацію по належному виконанню батьківських обов’язків у відношенні до своїх дітей.

Окрім того, розглянуто заяви, які надійшли до Печенізької селищної ради з відповідним пакетом документів, та прийнято рішення щодо тринадцяти дітей Печенізької громади про встановлення статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Погодили також індивідуальні плани соціального захисту дітей, які виховуються в родинах, що перебувають в складних життєвих обставинах, на 2024 рік.

Робота комісії з питань захисту прав дитини Печенізької селищної ради – це завжди складні рішення. Але мета одна - сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Всі рішення, прийняті комісією, спрямовані на захист прав та законних інтересів дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь