Розробляємо Програму комплексного відновлення території Печенізької громади

Дата: 10.04.2024 09:10
Кількість переглядів: 39

Фото без описуДумка громадськості в цьому контексті є дуже важливою. Для її розробки долучаємо якнайбільше жителів громади.

Начальник Печенізької СВА Олександр Гусаров Александр Гусаров провів робочу нараду з питання обговорення й подання пропозицій до проєкту Програми комплексного відновлення (ПКВ) території Печенізької громади.

Колосальні наслідки війни вимагають від громад, серед яких і наша, Печенізька, нової стратегії. Програми відновлення укладають навіть ті громади, які наразі живуть практично на лінії фронту.

✔У чому сенс програми?

ПКВ визначає основні містобудівні та соціально-економічні пріоритети політики відновлення території, постраждалої внаслідок збройної агресії. Документ врахує всі аспекти життя громади та визначить кроки, необхідні для забезпечення кращого майбутнього ТГ.

Створення ПКВ є обов’язковою вимогою для громад, території яких віднесені урядом до функціонального типу «територія відновлення».

Програма повинна бути не шаблонним документом, який ніхто не виконуватиме, а заснованим на нових принципах дороговказом реальної відбудови території громади, який даватиме відповідь на питання «якою хочемо бачити Печеніжчину й наше майбутнє?»

Сенс розроблення документації з відновлення полягає в тому, що без якісного аналізу, визначення проблем, можливих сценаріїв розвитку громади важко зрозуміти, куди рухатись та, умовно кажучи, за що братись у процесі відновлення.

Крім того, затверджена документація з відновлення сприятиме більш швидкому залученню коштів на проєкти відновлення. Громада чітко знатиме, на що потрібні кошти, а інвестор чи грантодавець завдяки створеній програмі буде розуміти серйозність намірів та стратегічність територіальної громади.

Створюємо Програму за кошти донорів разом з Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) - виконавцем програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

Шановні мешканці Печенізької громади! Думка кожного з вас є важливою при розробці документу. Подайте свої пропозиції. Для цього перейдіть за посиланням:

https://pechenizka-gromada.gov.ua/news/1712054209/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь