Завдяки обмежувальному припису жінка захистилась від психологічного насильства з боку чоловіка

Дата: 12.04.2024 10:15
Кількість переглядів: 33

Фото без описуСвітлана з Олексієм зустрілися вже в зрілому віці. Сподіваючись на щасливе спільне життя, вони почали жити разом і згодом одружилися.

💬«Спочатку наші стосунки були хорошими, однак через деякий час Олексій почав зловживати алкоголем. В такі моменти він ставав зовсім іншою людиною, поводив себе агресивно й ображав мене», — згадує Світлана.

Певний час жінка намагалася вирішити це самостійно. Розмовляла з чоловіком, він погоджувався, що така поведінка неприпустима й обіцяв, що все зміниться. Втім від алкоголю Олексій не відмовився, тож психологічне насильство продовжувалося знову і знову.

Світлана кілька разів зверталася до поліції, після чого кривдника притягували до адміністративної відповідальності. Однак ні штраф, ні адміністративний арешт та, навіть, відкриття кримінального провадження за фактом домашнього насильства на чоловіка не вплинуло.

В один момент Світлана зрозуміла, що більше цього терпіти не може.

🟩По допомогу жінка звернулася до системи безоплатної правничої допомоги.

Світлана, як постраждала від домашнього насильства, має право на всі види правничих послуг від системи БПД, у тому числі на допомогу зі зверненням до суду. Допомогти Світлані взявся юрист Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД Роман Непочатов.

Вивчивши обставини справи, юрист порадив спочатку оформити розлучення. Оскільки Олексій не хотів добровільно розривати шлюб, фахівець склав та подав заяву до суду.

💬«Одночасно зі справою про розлучення ми підготували заяву до суду про винесення обмежувального припису відносно кривдника. Суд взяв до уваги надані докази та задовольнив заяву», — зазначає Роман Непочатов.

Суд видав обмежувальний припис строком на 6 місяців, яким заборонив чоловіку наближатися на відстань ближче ніж 300 м до місця проживання Світлани, розшукувати та в будь-який спосіб контактувати з нею.

🔗Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: № 511/2569/23 (посилання в коментарі)

🟩Щоб отримати консультацію юриста, скласти заяву - звертайтеся до системи безоплатної правничої допомоги. Усі сервіси системи БПД за посиланням в шапці профілю.

✔️Поділіться цим дописом з тим, кому він може бути корисним!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь