Міжнародні партнери допомагають розміновувати Харківщину

Дата: 12.04.2024 10:36
Кількість переглядів: 25

Фото без описуПід час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області обговорили реалізацію проєктів, направлених на допомогу безпековому сектору.

До заходу долучилися начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, керівництво облради та міськради, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, міжнародні організації та інші учасники.

«Замінованість земель Харківщини залишається одним із головних факторів, який негативно впливає на відновлення й розвиток майже усіх сфер. Тому маємо впроваджувати нетипові методи й вже зараз знаходити інноваційні рішення. Саперні підрозділи ДСНС та поліції працюють на межі можливостей. Серед цивільного населення втрати ще вищі — 274 випадки підриву, із яких 73 летальні», – наголосив Олег Синєгубов.

Зокрема, розглянули діяльність Фонду «Партнерство за сильну Україну». Це спільна донорська програма уряду України та семи держав-партнерів, що реалізують проєкти в громадах та на національному рівні. Зокрема, до співпраці залучені Британія, США, Швеція, Швейцарія, Канада, Фінляндія, Нідерланди.

«Метою нашого фонду є зміцнення стійкості українського уряду в умовах російської агресії та посилення спроможності надавати критичну допомогу громадам у співпраці із суспільством, медіа та приватним сектором. Здебільшого надаємо підтримку ДСНС у сфері гуманітарного розмінування, включаючи механізоване очищення та знешкодження вибухонебезпечних предметів», – зазначив технічний радник з екстрених служб Фонду «Партнерство за сильну Україну», Кімонікс Інтернешнл Інк. Андрій Шевченко.

Фондом передано до Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України понад 350 одиниць спеціального обладнання, було надано 4,5 тисячі витратних матеріалів для знищення вибухонебезпечних предметів. Наразі в процесі передачі 8 дистанційних роботів, які також можуть застосовуватися при розмінуванні. Окрім того, допомагали в облаштуванні укриттів цивільного захисту в Харкові, Ізюмі, Шевченковому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь