Способи подання декларації про майновий стан і доходи

Дата: 15.04.2024 09:21
Кількість переглядів: 11

Фото без описуГоловне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що громадяни, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік (далі – декларація), мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року. 

Скористатися правом на податкову знижку за наслідками 2023 року, можна протягом усього 2024 року, для цього необхідно подати декларацію до 31 грудня 2024 (включно).

Платник податків може самостійно обрати спосіб подання декларації про майновий стан і доходи, а саме:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну строку подання (далі – поштою);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповнення декларації, надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн – режимі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь