Фермери Харківщини можуть отримати компенсацію за розмінування

Дата: 22.04.2024 08:48
Кількість переглядів: 41

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Фото без опису

Кабінет Міністрів України затвердив для аграріїв 80% відшкодування вартості послуг державних та приватних операторів протимінної діяльності. Йдеться як і про власні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, так і орендовані. 

«Вкрай важлива ініціатива для наших агровиробників, адже Харківська область залишається найзабрудненішою вибухонебезпечними предметами. Фактично або потенційно заміновано понад 1,2 млн гектарів земель, з них понад 570 тис. гектарів — саме ділянки сільськогосподарського призначення», – розповів Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА підкреслив, що запроваджене рішення має дати поштовх до розвитку галузі – збільшити кількість гуманітарних саперів і нових машин для розмінування. Цьогоріч на відповідну програму компенсації витрат у держбюджеті вже закладено 3 млрд грн. Вартість послуги визначається на відкритих торгах в системі Prozorro.

«Висловлюю вдячність за увагу до Харківщини Президенту України Володимиру Зеленському, Кабінету міністрів України, зокрема Першому віцепрем'єр-міністру — Міністру економіки України Юлії Свириденко», – сказав Олег Синєгубов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь