Звернення Олександра Гусарова, начальника Печенізької СВА, з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 08.05.2024 11:43
Кількість переглядів: 52

Фото без описуШановні мешканці Печенізької громади!

8 травня ми відзначаємо День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Сьогодні вшановуємо подвиг українського народу, його вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу усім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни.

Важко знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат у Другій світовій війні. Серед усіх цих людей - тисячі наших земляків. Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат.

З вдячністю згадаймо кожного, хто відстояв у кривавих боях нашу землю, витримав тортури концентраційних таборів, пережив окупацію, працював на перемогу у тилу, відродив Україну з руїн та пеплу.

Сьогодні Печенізька громада вперше відзначає День пам'яті та перемоги без ветеранів, учасників бойових дій у Другій світовій війні. Прийшов час - і покоління ветеранів-печеніжців, які знали про пекло тієї війни з власного досвіду, відійшло у вічність. Знав особисто кожного, з ким мав честь бути знайомим. Протягом чотирнадцяти років своєї роботи в громаді відвідував цих поважних людей, часто спілкувався з ветеранами, телефонували один одному, підтримували зв'язок, відзначали свято Перемоги, разом підіймали келих за святковим столом.

Сьогодні переглядаю архівні фото, які є для мене безцінними. Їх лише невелика частина. Дякую, схиляюся, поважаю, пам'ятаю, ціную, із вдячністю згадую!

Вклоняємося до землі подвигу ветеранів! Слава кожному і кожній, хто бився проти нацизму і переміг!

Пам’ятаймо, що перемога над нацизмом далась нам та усьому світові надзвичайно високою ціною! Не меншу ціну й зараз платить Україна за своє право бути вільною, самодостатньою європейською державою.

Наша боротьба триває щодня, і ми неодмінно переможемо, адже захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності, саме існування нас як нації проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця.

Тож вшановуючи подвиг визволителів у Другій світовій війні, молимося за теперішніх наших захисників та віримо у незламність України та українців.

Впевнений, після перемоги над російським окупантом ми обов’язково усією Печенізькою громадою відзначимо спільну перемогу над нацизмом. Якнайшвидшої нам перемоги, миру та злагоди! З Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь