На Харківщині оголосили примусову евакуацію статусних дітей з прифронтових населених пунктів

Дата: 14.05.2024 09:17
Кількість переглядів: 78

Відповідне рішення ухвалили в ході засідання Ради оборони області під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Фото без опису

«Станом на сьогодні на території громад у 30-кілометровій віддаленості від державного кордону або лінії розмежування перебуває 113 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З метою збереження життя і здоров’я статусних дітей сьогодні в ході засідання Ради оборони області ухвалили рішення про проведення їх примусової евакуації разом із законними представниками», – сказав Олег Синєгубов.

За словами начальника ХОВА, примусова евакуація статусних дітей проводитиметься на території Борівської громади Ізюмського району; Вільхуватської, Великобурлукської, Куп'янської, Кіндрашівської, Курилівської, Шевченківської громад Куп'янського району; Золочівської та Богодухівської громад Богодухівського району; Вовчанської громади Чугуївського району.

Всіх евакуйованих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування разом із їх законними представниками розмістять у підготовлених місцях компактного проживання на території Харківської області або в інших регіонах України, забезпечать гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою юта юридичним супроводом.

Крім цього, в ході засідання Ради оборони області спільно з військовими розглянули безпекові питання та мобілізаційні процеси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь