В День вишиванки у Печенізькому центрі надання соціальних послуг розпочато вишивання оберегу Печенізької громади!

Дата: 17.05.2024 14:10
Кількість переглядів: 74

Фото без описуСвято вишиванки недаремно відзначають у четвер. Наші предки вважали, що найкращим днем для вишивання сорочок вважався саме цей день тижня. Існує таке народне прислів’я: «Доживеш до старості, якщо матимеш четвергову сорочку». Протягом четверга потрібно було покраяти і пошити сорочку. Вишивати її цього дня означало сповнювати сорочку особливою силою.

Четвергову сорочку почали вишивати жіночки Печенізької громади. Започаткували таку особливу й унікальну справу працівниці колективу Комунальної установи "Центр надання соціальних послуг" Печенізької селищної ради. До роботи, яка тривативе протягом трьох місяців, залучатимуться майстрині-вишивальниці з усіх населених пунктів громади.

Печенізькі майстрині кажуть, що кожен, хто торкатиметься цієї сорочки, наповнюватиметься здоров'ям та красою, відчуватиме силу творчої синергії, яку міститиме в собі вишиванка, та буде збережений від усього лихого.

Вишивальниці також мають на меті показати собі й іншим, що українці не скорилися обставинам війни, що життя завжди кидає виклик смерті. Жінки, дотичні до цієї кропіткої роботи, активні у всьому: допомагають як волонтери - донатять, збирають та передають воїнам ЗСУ необхідні речі, печуть, готують, плетуть, залучають до цього інших. Відрадно, що в нашій громаді є й такі, хто боронить українські традиції, плекає і творить красу!

Керівник громади Олександр Гусаров підтримав ініціативу. В День вишиванки Олександр Сергійович зустрівся з колективом центру та майстринями.

Завершення створення оберегу Печенізької громади планується до Дня Незалежності України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь