В День вишиванки у Печенізькому центрі надання соціальних послуг розпочато вишивання оберегу Печенізької громади!

Дата: 17.05.2024 14:10
Кількість переглядів: 56

Фото без описуСвято вишиванки недаремно відзначають у четвер. Наші предки вважали, що найкращим днем для вишивання сорочок вважався саме цей день тижня. Існує таке народне прислів’я: «Доживеш до старості, якщо матимеш четвергову сорочку». Протягом четверга потрібно було покраяти і пошити сорочку. Вишивати її цього дня означало сповнювати сорочку особливою силою.

Четвергову сорочку почали вишивати жіночки Печенізької громади. Започаткували таку особливу й унікальну справу працівниці колективу Комунальної установи "Центр надання соціальних послуг" Печенізької селищної ради. До роботи, яка тривативе протягом трьох місяців, залучатимуться майстрині-вишивальниці з усіх населених пунктів громади.

Печенізькі майстрині кажуть, що кожен, хто торкатиметься цієї сорочки, наповнюватиметься здоров'ям та красою, відчуватиме силу творчої синергії, яку міститиме в собі вишиванка, та буде збережений від усього лихого.

Вишивальниці також мають на меті показати собі й іншим, що українці не скорилися обставинам війни, що життя завжди кидає виклик смерті. Жінки, дотичні до цієї кропіткої роботи, активні у всьому: допомагають як волонтери - донатять, збирають та передають воїнам ЗСУ необхідні речі, печуть, готують, плетуть, залучають до цього інших. Відрадно, що в нашій громаді є й такі, хто боронить українські традиції, плекає і творить красу!

Керівник громади Олександр Гусаров підтримав ініціативу. В День вишиванки Олександр Сергійович зустрівся з колективом центру та майстринями.

Завершення створення оберегу Печенізької громади планується до Дня Незалежності України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь