Харківські медики - у трійці лідерів чемпіонату України з екстренної медичної допомоги

Дата: 27.05.2024 15:54
Кількість переглядів: 63

Фото без описуКоманда з Харківщини отримала третє місце в загальнонаціональних змаганнях бригад екстренної медичної допомоги «Буковинські медичні ралі 2024», що пройшли в Чернівецькій області.

Два дні 26 бригад та 104 медики з усіх регіонів нашої держави демонстрували знання, вміння та вправність у змодельованих умовних інцидентах з порятунку людей.

Участь в церемонії відкриття чемпіонату взяла Перша леді України Олена Зеленська, побажавши всім учасникам заходу успіху.

«Медики Харківщини — справжні герої. Їм доводиться працювати в надзвичайно складних умовах, рятуючи життя під обстрілами. Свою мужність та високий професіоналізм вони доводять щодня. Бажаємо міцного здоров’я та найскорішої Перемоги», - звернувся до медиків екстреної медичної допомоги начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

«Змагання були неймовірними. Вражала не лише масштабність заходу, але й вміння учасників, які брали в ньому участь. Харківські медики, окрім високого професіоналізму, ще й дуже сміливі. І ця сміливість заслуговує особливої поваги. Вітаю наших переможців», - зазначає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Віктор Забашта.

Ювілейний Х чемпіонат України з екстренної медичної допомоги пройшов вперше після початку повномасштабної війни в Україні.

За цей час лише Харківські медики отримали більше 900 тисяч викликів. Більше 75 тисяч з яких – виклики пов’язані з отриманням саме бойових травм у цивільних. 
Проведено близько 300 успішних реанімацій. 

На жаль, ворог забрав життя 6 медичних працівників нашого регіону, ще 11 постраждали від атак ворожої країни. 

Пошкоджень зазнали 81 спецавто, ще 14 – знищено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь