На Харківщині запрацювала єдина в Україні багатоканальна «гаряча лінія» з питань соціального захисту сімейних форм виховання, ВПО, захисників та захисниць

Дата: 04.06.2024 08:19
Кількість переглядів: 54

Фото без описуПро старт роботи багатоканальної «гарячої лінії» під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі Харківської ОВА розповіла заступниця директора обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова.

Єдина в Україні багатоканальна «гаряча лінія» за коротким номером 1552 сприяє у наданні інформаційної, консультативної підтримки сімейним формам виховання, внутрішньо переміщеним особам, а також Захисникам та Захисницям України і членам їх родин. «Гаряча лінія» за номером 1552 працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 20:00. Дзвінки безкоштовні та конфіденційні.

«Метою роботи "гарячої лінії" – є забезпечення доступу визначених категорій населення до переліку послуг, підтримки, консультацій якими вони можуть скористатися на Харківщині. Запуск цієї "гарячої лінії" має стати пілотним проектом в Україні», - зазначила Ольга Щербакова. 

Представники сімейних форм виховання можуть отримати усю необхідну інформацію щодо усиновлення, опіки та піклування, виховання в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях патронатного вихователя, а також оздоровлення та лікування дітей тощо. 

Внутрішньо переміщені особи зможуть отримати актуальну інформацію щодо евакуації, проживання, забезпечення гуманітарною допомогою, отримання медичних послуг, оформлення документів, консультацій щодо подальшого переміщення у інші регіони країни. 

Захисники та захисниці і члени їх сімей зможуть отримати консультації в питаннях навчання учасників бойових дій та їх дітей, психологічної допомоги та реабілітації, отримання медичних послуг, проживання, оформлення документів тощо. 

Запуск цієї гарячої лінії є частиною проєкту, який реалізовується офісом ЮНІСЕФ у Харківській області, за підтримки Харківської обласної військової адміністрації через імплементуючого партнера «Українська освітня платформа». Базою для запровадження гарячої лінії є обласний центр соціальних служб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь