Звернення Олександра Гусарова, начальника Печенізької СВА, до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2024 09:08
Кількість переглядів: 36

Фото без опису4 червня - День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

1 червня 2021 року Верховна Рада України прийняла постанову, якою запровадила в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, який відзначається щороку 4 червня.

Маленькі українці найбільше страждають від війни… Катування, ґвалтування, вбивства, сирітство, депортація… Наші діти дуже швидко подорослішали: навчилися виживати в бомбосховищах, ховатися в укриттях, відрізняти звук ракети від літака, засинати «під мелодію градів», а прокидатися від свисту куль.

За даними офісу Генерального прокурора України, більше ніж 1919 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 4 червня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 551 дитина загинула та понад 1368 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Серед загиблих дітей – 10-річна Катерина Вінарська, яка була вбита окупантами в Печенізькій громаді.

Також через постійні бомбардування та обстріли російськими окупантами пошкоджено та зруйновано тисячі закладів освіти. Серед них - заклади освіти Печенізької громади.

Україна не пробачить ворогам за своїх дітей, у яких так жорстоко відібрали дитинство. Вічна памʼять кожному й кожній, чиє життя було забране російською війною проти України!

Не забудемо жодну жертву, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину. Не пробачимо ніколи! Вічна пам’ять ЯНГОЛЯТКАМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь