Нове крафтове виробництво в Печенігах розвивається, аж димить...

Дата: 07.03.2024 16:01
Кількість переглядів: 30

Фото без описуКрафтове виробництво подружжя Іваненків, Володимира та Віталіни, під креативною назвою «Димовичок»  вже влітку святкуватиме свій перший рік з дня відкриття. За цей час магазинчик змінив свою локацію, значно розширив асортимент пропонованої продукції та став улюбленцем серед печеніжців.

Що стало поштовхом для відкриття власної справи?

Які перешкоди довелось подолати та які плани на майбутнє?

На ці питання подружжя підприємців з радістю відповіло під час інтерв’ю.

Віталіна розповідає, що вони з чоловіком давно виношували ідею відкрити в Печенігах щось новеньке, незвичне. До військової служби Володимир працював в торгівлі, мав досвід у написанні проєктів та бізнес-планів, тож після звільнення почав моніторити грантові можливості для відкриття власної справи. Державний центр зайнятості запропонував подати заявку на мікрогрант «Власна справа» з максимальною сумою до 250 000 грн.

Володимир скористався цією можливістю навесні 2023 року. Він написав бізнес-план на копчення м’ясної продукції та подав заявку на порталі «Дія».

 

До відома, мікрогрант «Власна справа» передбачає погодження на певні умови, серед яких є зобов’язання працювати у сфері не менше 3 років, створити не менше 2 нових робочих місць мінімум на 24 місяці та повернути суму у вигляді податків і зборів у державний бюджет.

Володимир каже, що такі умови були прийнятними та зовсім не лякали, навіть попри війну в країні. «Сьогодні ніхто не застрахований від форс-мажорів», - посміхається він. А на питання, чи не боїться родина погіршення ситуації на фронті, Володимир відповів: «Як колишній військовий я налаштований оптимістично! Уроки швидкої окупації українці пройшли та зробили висновки. Все буде добре!»

Заявка Володимира була схвалена, тож, надихнувшись успіхом чоловіка, через певний час Віталіна також подала заявку на цей мікрогрант, але вже з бізнес-планом на виробництво копченостей з риби.

 

І діло задиміло, закоптило… Володимир придумав назву. Закупили обладнання, додались до українських спільнот крафтових виробників, питали порад, обмінювались рецептами, зараз уже експериментують, методом проб і помилок створюють продукцію за власними рецептами. Двоє людей в громаді отримали стабільну роботу. Іваненки самостійно розробили логотип і планують друк етикетки. У планах на весну оновити фасад торгового приміщення, не зупинятись у виробництві новинок і делікатесів.

Печеніжці облюбували копчену грудинку і ковбаси, пенсіонерам до смаку і по кишені прийшлась щоковина, а незмінним бестселлером є всі види риби, копченої гарячим і холодним способом.

 

«Димовичок» приймає замовлення з усієї України, надсилаючи продукцію вакуумованою. Оскільки війна розкидала українців по всьому світу, то печенізькі копченості вже поїхали в передачах до рідних у Польщу, Німеччину, Нідерланди.

 

Печенізька селищна рада щиро вітає подружжя з вагомими досягненнями у власній справі! Бажаємо розвитку та процвітання «Димовичку». Сподіваємось, що своїм прикладом родина Іваненків надихне наших співгромадян втілювати мрії, пов’язані з власним бізнесом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь