НА ЗАХИСТІ ПРАВ ДІТЕЙ

Дата: 08.07.2024 16:04
Кількість переглядів: 47

Фото без опису08 липня Олександр Гусаров, начальник Печенізької СВА, провів десяте у 2024 році засідання комісії з питань захисту прав дитини, що діє при виконавчому комітеті Печенізької селищної ради. Виконання складної місії й прийняття непростих рішень – це частина напрямку роботи комісії.

Сьогодні розглянуто питання про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав стосовно неповнолітньої дитини. Складність і тяжкість ситуації в тому, що висновок стосується матері неповнолітньої дитини.

Членами комісії, до якої входять працівники служби у справах дітей, центру надання соціальних послуг, керівники відділу освіти, молоді та спорту, відділу соціального захисту населення, центру первинної медико-санітарної допомоги, попередньо було вивчено ситуацію. Окрім того, до роботи залучено представників закладу загальної середньої освіти, інших служб, громадськості. Рішення щодо затвердження висновку прийняте, у відповідності з компетенцією органу місцевого самоврядування. Позбавлення батьківських прав — крайній захід впливу на особу, яка не виконує батьківських обов’язків. Ухвалити таке рішення має суд лише після повного, всебічного, об’єктивного з’ясування обставин справи, а саме – ставлення батьків до дітей.

Окрім вищевказаного рішення, комісією з питань захисту прав дитини розглянуто питання надання статусу 24 дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Станом на 08 липня 2024 року статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, надано 412 дітям Печенізької громади.

Члени комісії, вивчивши матеріали справ, з’ясувавши факти й обставини - прийняли відповідні рішення, спрямовані на забезпечення соціально-правового захисту дитини згідно з чинним законодавством та взяті на контроль до їх повного виконання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь