«ВОЄННИЙ ЗЛОЧИН» – ПРОБЛЕМА ТА БУДЕННІСТЬ СЬОГОДЕННЯ УКРАЇНЦІВ

Дата: 09.07.2024 10:51
Кількість переглядів: 39

Фото без описуПоняття «воєнний злочин» українці вже давно сприймають в суто практичному сенсі. За роки беззаконня, що коїть рф на території нашої держави, громадяни відчули на собі весь спектр недопустимих дій, які є наочним прикладом порушення міжнародного права та, зокрема, правил ведення війни.

Тимчасово окупована територія (далі «ТОТ») – це місце, де окрім збройної небезпеки на людей чекають і суміжні загрози, котрі не поступаються своєю зухвалістю, це:

  • мобілізація до ворожого війська;
  • шпигунство за рухом визвольних сил;
  • примусова паспортизація;
  • покарання за прояв національних та культурних вподобань тощо.

Варто зазначити – щоб реалізувати вище згадані методи гніту, представники окупаційного режиму застосовують фізичний примус, адже у меті безжального знищення незалежної держави складно знайти свідомих прибічників. Таким чином, жителів ТОТ можуть залишати без соціальних виплат, відмовити у працевлаштуванні, ув’язнити, нашкодити здоров’ю або ж взагалі позбавити життя.

До подібних дій з боку рф українське законодавство добре адаптоване та здатне чітко розмежувати гостру потребу в співпраці заради виживання з корисливим бажанням заробити грошей, чи навіть просто вислужитися. У цьому допомагає стаття 40 Кримінального кодексу України, яка скасовує відповідальність за дії/бездіяльність вчинені під впливом фізичного примусу. Проте, якщо вина особи буде повністю доведена, справедливої відповідальності не уникнути.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь