На Харківщині продовжує працювати Програма «Куп’янський дрон»

Дата: 10.07.2024 09:53
Кількість переглядів: 68

Фото без описуПрограма має на меті об’єднати суспільство у боротьбі проти збройної агресії російської федерації та стимулює громадян України до виробництва FPV-дронів для передачі їх Збройним Силам України, що виконують свої обов’язки на Куп’янському напрямку.

«Куп’янський дрон» — це самостійна платформа розміщена на сайті Куп’янської міської ради. Налагодження комунікації з учасниками відбувається без розміщення персональних даних. Посилання на платформу.

Учасниками платформи є:

• Інженери — фізичні особи, громадяни України, які авторизуються за допомогою мобільного додатку Порталу (Дія) під роллю «Хочу зібрати дрон», проходять курс навчання, реєструють намір про збір дрону/дронів. Передають зібраний дрон/дронів на тестування. Отримують /не отримують (відповідно до Порядку, затвердженого рішенням виконавчого комітету КМР) компенсацію з бюджету Куп’янської міської територіальної громади.

• Постачальники — фізичні/юридичні особи, які авторизуються під роллю «Хочу стати постачальником запчастин», постачальники можуть використовувати платформу для формування пропозицій з постачання комплектуючих для збору дронів інженерами.

• Донатори — ті, хто перераховують кошти на рахунок благодійного фонду, авторизується під роллю «Хочу задонатити».

• Благодійні фонди (структури), які відповідно до угоди про співробітництво з виконавчим комітетом КМР відкривають грошові рахунки, на яких акумулюються донати і які спрямовують акумульовані кошти відповідно до потреб та запитів військових частин.

Партнерами платформи є:

- Victory Drones – це проєкт, який разом з досвідченими експертами та практиками створив цикл відеолекцій та навчальних матеріалів, присвячених корисним технологіям та їхньому застосуванню в умовах війни.

- БО БФ «ІВЕНТРУМ» — благодійна організація.

- Дія.Підпис — кваліфікований електронний підпис, який використовується для авторизації на платформі «Куп’янський дрон». Виконавчий комітет Куп’янської міської ради є посередником між учасниками платформи як сторона, що надає вебсайт для учасників платформи, формує потреби у дронах відповідно до заявок військових, забезпечує логістику, адміністрування та часткову компенсацію за послугу складання дрону у разі позитивного висновку тестування.

Завдання платформи «Куп’янський дрон»:

• налагодити ланцюжок взаємодії між усіма учасниками;

• мотивувати всіх учасників об’єднатися навколо однієї ідеї — збирання fpv дрону;

• організувати через благодійні фонди збір коштів для додаткового обладнання, потрібного у роботі пілотів fpv дронів;

Доступ до платформи реалізується через Дія.Підпис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь